Голямата ни цел е да защитим родното производствоДойдохме в Първенец,

...
Голямата ни цел е да защитим родното производствоДойдохме в Първенец,
Коментари Харесай

Министър Нинова: Предлагаме да се включат допълнителни 100 млн. лв. в подкрепа на българските производители на плодове и зеленчуци

Голямата ни цел е да защитим родното произвеждане

Дойдохме в Първенец, освен с цел да чуем на място търговците, само че и да помогнем за решение на проблемите им. От години отстояваме политика в отбрана на родното произвеждане. На фона на растежа на цените и рецесията – би трябвало да мислим в вероятност. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на визитата си в зеленчуковата борса в с. Първенец.

Тя разяснява, че предходната година поддръжката за производителите е била близо 29 млн., а до този миг е 53 млн. лева Нейното предложение е в актуализацията на бюджета да се включат в допълнение 100 млн. лева Производителите главно се оплакват от високите цени на тока и от скъпите торове. Министър Нинова съобщи, че обмисля да внесе предложение и за държавна помощ във връзка с торовете.

Друг проблем, който очерта е помощ за регистрация на производителите посредством екипи и експерти, тъй като без нужната регистрация, е невероятно използването на държавна поддръжка.

По думите й настояването на производителите да бъде замразена цената на газа, такава, каквато е сега по контракта с „ Газпром ”, а разликата от повишаването да се поеме от страната – е рационално. Около това мнение са се обединили разнообразни браншове – стопанска система, промишленост и земеделие. „Подобно решение ще даде резултат и ще помогне да не им с оскъпява стоката и да не бъде неконкурентоспособна. Реална мярка би била и нулево Данък добавена стойност върху плодовете и зеленчуците“, акцентира тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР