"Голямата ни цел е да променим посоката, в която се

...
"Голямата ни цел е да променим посоката, в която се
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Голямата ни цел е да променим посоката, в която се развива България

"Голямата ни цел е да променим посоката, в която се развива България “. Това съобщи секретарят на ПГ на "БСП за България " Кристиан Вигенин пред БНР.

Той акцентира, че целите за новия политически сезон са фокусирани върху вътрешната политика. „ Народно събрание на Българска социалистическа партия одобри "Визия за България ". Това ще направи и Конгресът. На тази база ще бъдат и нашите оферти и политическа активност, като съпротива и подготовка за ръководство “, съобщи Вигенин. Той акцентира, че на пленума е призната и предизборната платформа. Според него би трябвало да има решителна смяна и в метода, по който действа Европейски Съюз и политиките, които ползва. „ Искаме Европейски Съюз да бъде един обществен съюз, който в доста по-голяма степен да отразява паниките на жителите и да взема решение техните проблеми. Съюз, който не е фокусиран върху проблемите на бюрокрацията, а живее с действителните проблеми на страните и жителите “, изясни той. По неговите думи Европейски Съюз би трябвало да почита в по-голяма степен суверенитета на страните членки по въпроси като миграцията. „ Различното в нашата платформа е вниманието към проблемите на младите, децата и демографските проблеми в Европейски Съюз “, добави той. Народният представител уточни, че съгласно изследванията евроскептицизмът нараства. Той акцентира, че листата на Българска социалистическа партия ще бъде подготвена при започване на април. „ Обновление ще има, само че не е толкоз значимо кой на кое място ще бъде, а каква е политиката, която предлага левицата. Българска социалистическа партия има съществени шансове да завоюва тези избори “, сподели още депутатът от левицата.

По мотив пакета "Мобилност ", Вигенин е на мнение, че тази тематика би трябвало да бъде отсрочена за след изборите, тъй като в този момент, в предизборна обстановка, никой няма да бъде податлив на взаимни отстъпки. „ Трябва да се намерят съответни решения в спокойна конюнктура. Макрон и тези, които го поддържат, се пробват да слагат под въпрос фундаментални правила на Европейски Съюз за личен интерес “, сподели още той.

"Предсрочните избори в България ще бъдат разследване от всичко, което се случва последните месеци. Те са неизбежни “, безапелационен е Кристиан Вигенин. По неговите думи ръководещите не съумяват да намерят вероятността за развиването на страната.

"Цялата политика е ориентирана към преразпределяне на средства в избрани направления и опазване на властта ден след ден. Това омръзва на от ден на ден хора ", разясни той. Народният представител цитира рейтинги на институциите, съгласно които Народното събрание има 8% утвърждение. "Това е най-ниската точка, която парламент в миналото е достигал от началото на измененията. Отговорността за ръководството и методът, по който действа Народното събрание, е на ръководещите и болшинството. Няма по какъв начин опозицията да е отговорна за това ", акцентира Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР