Голямата надежда в новото Народно събрание е председателката Ива Митева,

...
Голямата надежда в новото Народно събрание е председателката Ива Митева,
Коментари Харесай

Герджиков: Ива Митева е голямата надежда в новото Народно събрание

" Голямата вяра в новото Народно заседание е председателката Ива Митева, само че една птичка пролет не прави ". Този коментар направи пред БНР проф. Огнян Герджиков, ръководител на 39 Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател в кабинета, формиран от президента Румен Радев. Той описа, че има прелестни усещания от нея още времето на ръководството на Национална движение „Симеон Втори" (2001 - 2005 г.), когато проф. Герджиков беше ръководител на Народно събрание:
" Ива Митева в действителност схваща от право и то тъкмо от това - парламентарното право. Много прецизна като човек и работлива. Пожелавам ѝ на добър час, тъй като не е елементарно, само че съм уверен, че тя ще се оправи ".
 Ива Митева вика Борисов в Народното събрание още на следващия ден Ива Митева вика Борисов в Народното събрание още на следващия ден
Разпоредих да ми се приготви писмо за цялостна гласност и бистрота в работата на Народното събрание. След малко ще го подпиша, а вие...
По думите на проф. Огнян Герджиков няма различен ръководител на Народното събрание, който да е поел този пост с такава добра подготовка като нея.
Промените в изборното законодателство да са при започване на работата на Народното събрание, предложи професорът.
Той изрече безпокойство от влизане от избори в избори и уточни, че би трябвало да има чувство за компромис в политиците и за търсене на единство и единодушие:
" Без отстъпки мъчно може да се изведе страната на по-добър път ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР