Голямата лява коалиция може да обединява около идеи хора, които

...
Голямата лява коалиция може да обединява около идеи хора, които
Коментари Харесай

Нинова: В следващия парламент без БСП не може да се направи правителство

 Голямата лява коалиция може да сплотява към хрумвания хора, които до момента бяха в разнообразни, по-малки партии. Практиката сподели, че огромна част от тези дребни партии не могат да влязат в Народното събрание. Тези българи, които са ги избрали, не се усещат показани, което е неприятно за демокрацията. Затова обединяването към хрумвания на повече хора подсигурява по-добър резултат и по-голям съумях “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия в предаването " Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия. Тя акцентира, че през идната седмица следва подписването на нови съглашения с други партии. " Има една огромна цел – да обединим лявото за обща политика и за резултат “.

По думите ѝ обединението ще предложи сериозна опция, която се постанова от развиването на публичните връзки, даже и поради коронавирус рецесията и последвалата обществена, и икономическа рецесия. Нинова уточни някои от най-сериозните проблеми в страната, по които има отговори с лява политика, измежду тях: бедността, задълбочаването на неравенствата в резултат от кризата; загуба на работните места, намаление на приходите, увеличение на цените на тока, растяща инфлация, а това значи и оскъпяване на живота.

Лидерът на левицата даде образец с тематиката за преизчисляване на пенсиите, като акцентира, че швейцарското предписание зависи от инфлацията и средноосигурителния приход. Когато, обаче, се вдигне инфлацията, тези проценти нарастват и въпросът е дали ще има  средства.

" Това е типична лява политика, на която имаме отговор, тъй като в последните четири години непрекъснато предлагахме решение “.

Като други леви политики Нинова открои младежката политика, зелената политика – чистият въздух, вода, земя, храна, чистата природа; грижата за дребен и междинен бизнес.

По мотив идните избори, ръководителят на левицата разяснява:

" Според мен е време да се избира към този момент не толкоз с страст, а с разсъдък. Защото е извънредно значимо какво ще се случи на 12-ти юли. Тоест да се гледат политики и стратегии. Вече е въпрос на можене, а не просто да желаеме смяна. Всички желаеме някаква смяна. Въпросът е да се избере този, който може да я направи. Как да се избере? Да се види какво е правил в последните години – желал ли е смяната, отстоявал ли я е. "

" През последните години от Българска социалистическа партия доста изрично, поредно, редовно и кардинално правихме това. Когато хората избират, дано да преценят кой през последните години в действителност го е правил. го нямаше през тези години, когато се борихме с ГЕРБ. Демократична България не бяха толкоз дейни. " Изправи се! Мутри, вън “ ги нямаше – Мая Манолова беше омбудсман. Нека да се види кой в действителност е бил кардинален и пореден. И по-късно - оттук насетне кой какво предлага, може ли да го направи, потвърдил ли е, че може – има ли проект и стратегия? “. По думите на Нинова последният парламент е бил " витрина “ – видяло се е кой какво прави.

" В идващия парламент без Българска социалистическа партия не може да се направи държавно управление, в случай че някой не реши да отстъпи от правилата си “, акцентира Нинова. Тя открои, че е нужна смяна, която да докара до непоклатимост и сигурност.

Нинова уточни няколко образеца за браншове, които се нуждаят от смяна: пенсионната система – преизчисляване на пенсии, която да докара до непоклатимост на приходите на пенсионерите; в икономическия модел – анулация на 48 лицензионни и регистрационни режима, които ще дадат непоклатимост на дребния и междинен бизнес; смяна в правосъдната система, която да сътвори непоклатимост и сигурност на вложителите, и възприятие за правдивост у хората; смяна в опазването на здравето. Нинова е безапелационна, че е нужен и нов вид правете на закони в Народното събрание, който да даде непоклатимост. Като порочна процедура за непрекъснати промени тя уточни Кодекса за обществено обезпечаване, който е бил изменян над 20 пъти.

Относно реденето на листи в Българска социалистическа партия, Нинова разяснява: " Дали един или различен ще води листата е въпрос на персонално его и на схващане за правене на политика. Не одобрявам изявления, които споделят " или съм лидер, или няма да вземам участие “. Това показва персонален интерес да си в политиката, а не правене на огромната политика. “

На въпрос дали е допустимо връщането на ГЕРБ във властта, Нинова означи: " Изглежда ми все по-малко евентуално, само че да не подценяваме обстановката. Все още имат мрежата от назначения. Да не се отпускаме. ГЕРБ няма да могат да ръководят, само че да не подценяваме обстановката “.

" Разграждането на този модел не може да стане единствено със промяна на управителни фрагменти, това желае доста сериозна смяна “, счита водачът на Българска социалистическа партия. Тя обърна внимание, че едно служебно държавно управление не може да закрие Специализирания съд, нито може да прави промени във Висш съдебен съвет - за това би трябвало парламент, трябват 121 депутати, постоянно държавно управление. Същото важи и за измененията в опазването на здравето, да вземем за пример, лечебните заведения - да не бъдат търговски сдружения. Това не може да се направи от служебно държавно управление, а е належащо управническо болшинство. За измененията в ББР и основаването на клонове в страната, пък е нужна смяна в закона за ББР.

" Актуализация на бюджета без парламент и държавно управление няма по какъв начин да стане. Да, служебното държавно управление работи добре, само че същинската смяна може да стане с работещ парламент и минимум 121 индивида, които желаят смяна и непоклатимост “, съобщи Нинова.

" След 11-ти юли би трябвало да се откри рационално единодушие – намерено и кардинално, въз основата на стратегии за смяна, да се направи устойчиво ръководство с няколко целта. Трети избори ще бъда извънредно тежки “, счита още ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова подчертава, че неналичието на държавно управление и работещ парламент е рискова за България като цяло, тъй като политическата неустойчивост води и до обществени проблеми. От друга страна на открито изглеждаме зле пред вложителите: " Трябва да излъчваме сигурност и непоклатимост. От тези, които ще бъдем в идващия парламент зависи да го създадем “.

По думите на Нинова доста от активността на служебното държавно управление покрива предложенията на левицата през последните 4 години, като да вземем за пример: предлагането да се постави таван на заемите в ББР, с цел да може повече и по-малки бизнеси да имат достъп до средства. Сега стартират и инспекции в АПИ, " Автомагистрали “.

" Служебното държавното управление си прави работата, само че идват действителните човешки въпроси. Увеличението на тока, розопроизводителите си унищожават земите, а това е " течното злато “ на България. Става дума за 40 000 работни места. Майки стачкуват поради неналичието тук-там в детски градини. Трябва да стартираме да решаваме тези въпроси – необходим е действително ръководство “, открои Нинова.

Нинова оспори изказванието, че Българска социалистическа партия е част от " партиите на статуквото “ като акцентира, че някои от партиите, които го настояват, не са стъпвали на митинга, за разлика от Българска социалистическа партия, които са били там от първия до последния ден. Тя напомни още, че в Народното събрание са били направени над 1 300 различни оферти, 4 години подред е бил внасян различен бюджет; импортирани са и 5 вота на съмнение, а в този интервал левицата е понесла и доста удари по тази причина, че не е желала да влезе в подмолни сделки. Според Нинова не е заслужено Българска социалистическа партия да бъде причислявана към статуквото.

" Ние водим поредна, кардинална, съответна политика. Преди изборите извадихме и проект за първите 100 дни на ръководството. Знаем по какъв начин и можем да го създадем. Искаме хората да ни видят в тази опция. Моментът е основен. Онези избори бяха, с цел да си вървят ГЕРБ. Добре, ГЕРБ завършиха. Сега следва – какво след ГЕРБ? С какво ще сменяем този модел. Очакваме на 11-ти, въз основата на тези причини и обстоятелства, въз основата на истината, да има напълно различен резултат “, заключи Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР