Голямата космическа цел на Илон Мъск и SpaceX може да

...
Голямата космическа цел на Илон Мъск и SpaceX може да
Коментари Харесай

SpaceX и NASA - една крачка по-близо до Луната

Голямата галактическа цел на Илон Мъск и SpaceX може да е Марс, само че пътят към него минава през Луната. Затова в последните години галактическата компания насочва напъните си в реализирането на първото човешко кацане на нейната повърхнина след триумфа на задачата Аполо 11 през 1969 година Но и за това си би трябвало нужната подготовка.
 Истинската възраст на Луната и новите проучвания на проби, донесени от Аполо 17
Каква е същинската възраст на Луната

Отговорът се скрие в проби на 50 години

Вчера, 15 февруари, от галактическия център " Кенеди " на NASA бе изстреляна ракетата Falcon 9, към която бе прикован спускаемият летателен апарат Odysseus. Това е част от задачата Artemis и резултат от взаимните старания с американската галактическа организация.

Корабът се отдели от ракетата-носител малко след овакантяване на орбита на планетата, след което задейства собствените си мотори и потегли към спътника на Земята. Това е първото следено от Съединени американски щати кацане на лунен уред от 1972 година

Liftoff of IM-1!
— SpaceX (@SpaceX)
По проект Odysseus би трябвало да се приземи сполучливо идната седмица, откакто прекара един ден в орбита на. А с това достижение ще се положат значими основи за бъдещи научни задачи, както и човешко наличие през идващите десетилетия. Апаратът е оборудван с всичко належащо за бъдещи научни проучвания и експерименти на лунната повърхнина.

Deployment of IM-1 confirmed
— SpaceX (@SpaceX)
Апаратът би трябвало да кацне на южния полюс на Луната - околност, цялостна с кратери и скали, в който се допуска, че има замръзнала вода - едно от значимите условия за установяване на евентуално население там. За бъдещите опити, които ще се проведат, NASA ще заплати на компанията  Intuitive Machines 118 милиона $.
 Плановете на NASA за къща за отдаване чартърен на Луната
Кога ще е готово първото Airbnb на Луната

Май ще стане пренаселено

На този стадий единствено галактическите организации единствено на пет страни могат да се похвалят с успешно кацане на Луната. Това са Съединени американски щати, Русия, Япония, Индия и Китай. Но до момента нито една частна компания е е взела участие в тези триумфи и SpaceX още веднъж води шампионата. И точно на компанията се разпореждат огромни очаквания пет десетилетия по-късно американски екип да се завърне на спътника на Земята, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР