Голямата изненада за мен е липсата на план Б за

...
Голямата изненада за мен е липсата на план Б за
Коментари Харесай

Андрей Райчев: За „Промяната“ ще става все по-лошо, ДБ бавят развода с тях тактически

„ Голямата изненада за мен е неналичието на проект Б за партия „ Продължаваме промяната “. Те живеят в празник и е време да им мине. Ако не го осъзнаят им следва злополука. На всеки последващи избори те ще губят и би трябвало да го знаят, а те си мислят, че ще печелят повече и празника ще продължава. Ще става все по-лошо. “

Това разяснява социологът Андрей Райчев по Би Ти Ви.

Според него ГЕРБ ще кажат: Стига Радев е управлявал, той нервира Запада и по тази причина би трябвало да се направи опит за прозападен кабинет. Ако те намерят символен човек за министър председател, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще го поддържат, в този случай те няма да гласоподават за ГЕРБ, а за избягването на нови избори.

„ Тези избори не бяха безсмислени, само че народът е уверен в това. Ако юли би трябвало да се явяваме на нови избори, това ще е самоубийствено и в случай че политическата класа докара страната до нови избори, това ще е лощо “, разяснява Райчев.

„ Възраждане “ може да вдигне резултата си на 500 или 600 хиляди души на последващи избопи, счита социологът.

Според него, в случай че държавно управление би трябвало да се осъществя с трети мандат, нямало друга група, която да го направи с изключение на „ ИТН “.

„ Отношенията межу Политическа партия и Демократична България – това е ключът към обстановката. Двете партии са тръгнали по разнообразни пътища, само че въпросът е дали ще го изявят. Инстинктът на Демократична България е, че тези са леви и ги погубват. Предстои хоризонта на кметските избори и такава разлъка би била съдбовна, тъй като ще изгубят изборите просто. Стратегически те са решили развода, само че тактически го бавят “, разяснява Райчев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР