Голямата битка на онлайн платформите с дезинформацията и езика на

...
Голямата битка на онлайн платформите с дезинформацията и езика на
Коментари Харесай

Онлайн гигантите искаха да се борят с лъжите и агресията. Вече имат други приоритети

Голямата борба на онлайн платформите с дезинформацията и езика на омразата към този момент не толкоз огромна, тъй като целите на огромните компании се трансформират, написа в собствен материал Axios. Ангажиментите на платформите във връзка с наличието към този момент не са това, което виждахме преди единствено 2-3 години.

Малко предистория

След президентските избори в Съединени американски щати и ролята на Cambridge Analytica за манипулиране на публичното мнение, огромните обществени мрежи се наложи да дават отговор на тежки въпроси за това по какъв начин са позволили логаритмите им да заливат потребителите с токсично и рисково наличие в името на трафика, рекламите и, в последна сметка, парите.

Компаниите тогава оповестиха, че ще се борят с дезинформацията и езика на омразата, като за задачата назначиха хиляди модератори или подписаха контракти с външни подизпълнители за тази активност.
 Фейсбук ще заплати санкцията, наложена във Англия поради Cambridge Analytica
Фейсбук ще заплати санкцията, наложена във Англия поради Cambridge Analytica

Санкцията е в размер на £500 000

Коронавирусът и рисковите за живота и здравето подправени вести към него сътвориха спомагателна работа на новосформираните екипи. Сега пандемията е в огромна степен зад нас, само че там остава и ангажираността на платформите към наличието.

Какво се случва през днешния ден

Фейсбук най-вече си изпатиха от свадите към онлайн операциите в поддръжка на Доналд Тръмп и от здравната дезинформация за COVID-19. С днешна дата обаче най-голямата обществена мрежа и останалите платформи на Meta - Instagram и WhatApp, демонстрират все по-ясна наклонност да делегират на външен Надзорен ръб сложните решения по модерацията.

За Марк Зукърбърг и близкия му кръг метавселената остава най-важният план и по-старите обществени мрежи са на втори проект. Това е очевидно и в проблемите, с които се сблъскват потребителите при всеки опит да спрат рисково наличие или да се преборят с тролове, които проведено заглушават тези, с които са несъгласни.
 Meta ще влага над $19 милиарда в метавселената през 2023 година
Социалната мрежа ще влага над $19 милиарда в метавселената следващата година, само че какво от това

Все повече вложители се съмняват в огромните виртуални упоритости на Марк Зукърбърг

В Гугъл последната вълна съкращения коства на компанията някои от специалистите по наличието в YouTube, а в Twitter Илон Мъск непосредствено амнистира баннати профили, редуцира модератори и трансформира разпоредбите по метод, довел до растеж на езика на омразата.

И трите онлайн колоса разчитат от ден на ден и повече на автоматизирани системи, които, колкото и положителни да са, се нуждаят от човешка интервенция и ясно дефинирани правила.

Защо?

Не е изненадващо, че при икономическо закъснение модерацията на наличието се оказва измежду първите цели за съкращения - въпреки всичко тя не носи директно пари на фирмите, означават от Axios.
 Meta се готви за нова вълна от огромни съкращения
Meta се готви за нова вълна от огромни съкращения

Бюджетите на разнообразни екипи в компанията към момента не са финализирани

От друга страна, атмосферата в една обществена платформа е главен фактор за това дали потребителите ще я употребяват и, надлежно, дали рекламодателите ще влагат от бюджетите си. Даже най-крайните " свободни " уеб сайтове в един миг се постанова да управляват какво приказват и вършат потребителите им, с цел да не се стигне до престъпления по линия на малолетни лица, тероризъм и така нататък
 Снимка 606865
Източник:

В момента огромните обществени мрежи " смъкват гарда ", а от другата страна се задава приливна вълна - генеративният изкуствен интелект е в положение да основава голямо количество наличие, което в някои случаи просто би трябвало да бъде спряно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР