Голямата българска спортистка, световна шампионка с ансамбъла на България и

...
Голямата българска спортистка, световна шампионка с ансамбъла на България и
Коментари Харесай

Вера Маринова: Илиана Раева събуди гимнастическото войнство в България

Голямата българска спортистка, международна шампионка с ансамбъла на България и състезателен публицист Вера Маринова изгледа финалите и демонстративното осъществяване на ансамблите на държавното състезание по художествена гимнастика. Тя беше посетител на коментаторския пулт и първо поздрави БФХГ за това, че през август е подготвена да организира държавен шампионат и акцентира, че в Англия, където тя живее, всички спортни прояви на закрито са неразрешени.

По отношение на видяното Маринова сподели, че е извънредно впечатлена по какъв начин са се справили треньори и състезатели за толкоз малко време и демонстрират едно чудесно равнище във всяко отношение, като се има поради обстановката с COVID-19 в целия свят. " Спортът като цяло е ранен и обезкървен, няма аудитория, огромните шампионати са отсрочени, треперим даже за Олимпиадата ", сподели Маринова и добави, че мощно се надява въпреки всичко да има Европейско състезание по художествена гимнастика.

Вера Маринова показа, че е мощно впечатлена от напредъка на състезателките при всички гарнитури и е спокойна за бъдещето на българската художествена гимнастика. Тя сподели още, че макар всички рецесии, през които е предходна българската художествена гимнастика, очевидно дамите, които работят в този спорт у нас въпреки всичко умеят да се сплотяват и да гледат в една посока, да работят за просперитета на спорта.

Според Вера Маринова изключителна е ролята за това обединяване има президентът на БФХГ Илиана Раева, която безусловно е изиграла ролята на влекач на полузаспалото и апатично в годините гимнастическо войнство и в този момент в цяла България е цялостно с клубове, треньорите демонстрират доста предпочитание и хъс за работа и изява. " Който желае да работи постоянно ще намира метод, а на който не му се работи единствено ще мрънка ", сподели Маринова.

Тя особено акцентира, че е извънреден обожател на креативния талант на старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова и че с Михаела Маевска са създали необикновен тандем, който работи прелестно и резултатите са налице. След като изгледа новите съчетания на ансамбъла, Маринова разяснява, че е изумена от компликациите и че да се оценят такива композиции, те би трябвало да се изгледат на занимателен каданс, с цел да се улови всичко.

* Интервюто е оповестено във “Фейсбук” страницата на БФХГ. Снимка: Анна Недкова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР