Голямата актриса Росица Данаилова почина внезапно преди седмица, а в

...
Голямата актриса Росица Данаилова почина внезапно преди седмица, а в
Коментари Харесай

Сестрата на Стефан Данаилов чакала дете от Иван Славков. Първата й голяма любов бил Иван Кондов

Голямата актриса Росица Данаилова умря ненадейно преди седмица, а в последния й земен път я изпратиха най-ярките звезди на българската театрална колегия, които споделиха, че ще я запомнят като изключителна хубавица и самоотвержен човек. Брат й Стефан Данаилов сподели, че кака му най-накрая е намерила покой и там, където е, са я посрещнали най-важните мъже в живота й, написа „ Ретро “.
Първата й огромна обич е към този момент починалият артист Иван Кондов, с който се влюбват на сцената. Той бил идол за начинаещата актриса. Но фамилният им живот не текъл без спънки. Именитият сановник на Мелпомена бил мъчително ревностен и оттова идвали всичките им кавги. Двамата се разделили трагично, а след развода Росица се задомила за много по-младия документалист Константин Обрешков, от който родила щерка. Въпреки че бил разпален яхтсмен и фен на подводния лов на риба, Обрешков загаснал като свещица от рак през 1981 година

Най-пламенната обич на сестрата на Ламбо обаче се оказва неразрешена, тъй като била не с кого да е, а със фамилния Иван Славков. Батето споделя за пръв път за нея в записките си. В диктуваните си близо 15 години мемоари Зетя разказва с спестовни краски връзката си с актрисата. „ Спокойно мога да призная, че Росица Данаилова чакаше дете от мен. И беше помолила Ламбо – това не го знаех, след това ми го описа, да го осинови, тъй като тя тогава беше вдовица. Обаче той е отказал – за какво, не знам. Аз й имам вяра, много изчерпателна обич имахме… “, връща лентата обратно Батето. След признанието му с Росица си скапват връзките, защото тя не желаела интимният й свят да бъде изнесен на показ.
Единственото, което си разрешава да каже, е, че взела тежкото решение да не роди детето, тъй като по това време Людмила Живкова била още жива и раждането на отроче от Славков щяло да й навлече свещения яд на Първото семейство на България. Ухажваната от десетки мъже актриса прекара последните години от живота си в самотност, откакто претърпя първо интервенция на жлъчката, а след това и на мозъка. За нея се грижеше домашна помощница, обезпечена от брат й Стефан Данаилов.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР