Голямата актриса от Народния театър Мария Стефанова празнува 83-тия си

...
Голямата актриса от Народния театър Мария Стефанова празнува 83-тия си
Коментари Харесай

Мария Стефанова с разтърсващо признание: Стотиците мишки на тавана не ме оставяха да спя

Голямата актриса от Народния спектакъл Мария Стефанова чества 83-тия си рожден ден на 9 октомври. 

Изиграла десетки функции на сцената и в киното, тя и до през днешния ден резервира достолепие и класа. Една от последните национални артистки – благородническо звание, което бе давано на най-хубавите по времето на социализма.

Тя още страда по загубата на най-голямата си обич и непосредствен човек Христо Стефанов. 
Все още помни галантния метод, по който й подал ръка и се показал: „ Стефанов “. Актрисата има вяра, че ориста на всеки е предопределена. Десет години по-късно получава покана за Народния спектакъл и двамата с Христо Стефанов, към този момент семейство, потеглят за София.

Съпругът й умря преди няколко години от рак на белите дробове. След гибелта на огромния художник тя се затвори за дълго време, само че тъкмо театърът и сцената я измъкват от депресията.

Мария Стефанова се завърна с роля преди 4 години и получи премия „ Аскеер “ за спектакъла „ Три високи дами “. Като млада актрисата е живеела даже в театъра, защото нямала квартира. В заградената кутийка на тавана тя не можела по цяла нощ да мине поради множеството мишки в близост.  

Към днешна дата Мария Стефанова се радва на щерка си Елена, която живее в Швейцария и гради кариера на дизайнер в огромна часовникарска компания.
Източник: Галерия



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР