Голяма вечер за Манчестър Юнайтед! Червените дяволи постигнаха победа, която

...
Голяма вечер за Манчестър Юнайтед! Червените дяволи постигнаха победа, която
Коментари Харесай

Празненствата се отлагат! Несломим Юнайтед заби звучен шамар в лицето на кандидат-шампионите

Голяма вечер за Манчестър Юнайтед! " Червените дяволи " реализираха победа, която вечно ще остане във фенския фолклор. Селекцията на Жозе Моуриньо сътвори неповторим поврат против Манчестър Сити и по този метод попречи на своя градски противник да победи предварително с шампионската купа на Англия!

Гостите подсетиха за своите най-хубави години, откакто на полувремето губеха с 0:2. Първата част бе меко казано трагична за хората на Специалния, откакто във вратата им се разписаха Компани и Гюндоган. След паузата обаче Юнайтед изглеждаше корено видоизменен и нанесе гласовит пестник в лицето на кандидат-шампионите. Две от скъпите попадения бяха дело на Пол Погба, а решителният трети гол бе осъществен от Крис Смолинг.

 Снимка 349656
Източник:

Естествено, своя отпечатък в мача имаше и Давид Де Хеа, който малко преди края сътвори две неповторими спасявания, с цел да подари своите сътрудници с по този начин жадуваните три точки.

Загубата бе първа за Сити посред " Етихад " през този сезон. Също по този начин " жителите " се отдалечиха на шест точки от заветната купа. Настроението в отбора пък се утежнява с всеки минал ден, откакто през седмицата " небесносините " паднаха тежко и от Ливърпул, само че в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

Първият забавен момент в дербито донесе доста работа за основния арбитър Мартин Аткинсън. Играчите на Сити желаеха дузпа, откакто падащия Ашли Йънг с изключение на с глава, отклони подаването на Бернардо Силва и с ръка. Всичко това попречи на дебнещия Стърлинг да насочи може би голов изстрел. Въпреки броженията на домакините, обстановката беше подмината с безмълвие от опитния рефер.

 Снимка 349651
Източник:

Голяма пакост можеше да сполети защитния Юнайтед в 20-ата минута, когато хитра композиция сред Стърлинг и Силва, приключи с удар на последния. Стражът на гостите обаче бе затворил ъгъла на португалеца и блесна с уверено избавяне.

Публиката на " Етихад " полудя в 24-ата минута, когато разумното се случи и Сити поведе в резултата. Капитанът на домакините Венсан Компания избяга от персоналния си надзирател при центриране от корнер и с глава разстреля от близко безпомощния Де Хеа.

 Снимка 349652
Източник:

Бедите за селекцията на Жозе Моуриньо продължиха и малко по-късно изоставането им към този момент бе две попадения. Всичко стартира от неточност при изнасянето на топката от Де Хеа. Гюндоган даде звук за бърза офанзива, а по-късно като че ли изненада и себе си, откакто с магическо допиране отстрани съпротивата на двама бранители и с безмилостен шут направи 2:0.

" Гражданите " нямаха желание да стопират и в 32-ата минута, класиката беше на няколко сантиметра от това да се трансформира във факт. Рахийм Стърлинг беше изведен самичък против вратаря, само че ударът му изненадващо по какъв начин не откри очертанията на вратата.

 Снимка 349655
Източник:

До почивката британският национал продължи да пропуща, като на още два пъти разпиля, само че и не наказа съдбовно отбраната на Юнайтед.

Второто полувреме ненапълно стартира изненадващо с гол за Юнайтед. Гостите върнаха едно попадение след съвършена тяхна офанзива. Андер Ерера смъкна с гърди за Пол Погба, който от близко осъществя невъзмутимо в мрежата на Едерсон.

 Снимка 349661
Източник:

И с цел да бъде шокът за кандидат-шампионите цялостен, още в идната си офанзива, Манчестър Юнайтед доближи до частичния поврат. Отново в епицентъра на събитията бе Пол Погба, който получи фамозно центриране по въздух от Алексис. Френският национал се пребори с Николас Отаменди и с глава прониза мрежата на градския противник за повторно.

Невероятното шоу в този дуел продължи с нов гол в 68-ата минута. И за смут на кандидат-шампионите, той още веднъж бе в тяхната врата! Гостуващата агитка на Юнайтед изпадна в дива наслада, откакто видя по какъв начин любимците им стигат до 3:2. Алексис Санчес центрира доста акуратно от директен свободен удар. Крис Смолинг се измъкна от Венсан Компани и изцяло несмущаван разстреля от близо вражеския вратар.

В 77-ата минута реферът Аткинсън вбеси домакините, откакто съгласно тях не отсъди чиста дузпа за прикосновение сред Кун Агуеро и Ашли Йънг в наказателното поле на Юнайтед. Всичко това докара и до съществено меле сред двата тима.

 Снимка 349653
Източник:

Две минути преди последния съдийски сигнал, Давид Де Хеа се прояви в своята най-хубава светлина, откакто на два пъти отрази привидно невъзможни изстрели. Първо, испанският национал избави с една ръка удар с глава на Агуеро, а малко по-късно, не и без помощта на гредата, парира шут от близко на Стърлинг.

В оставащите мигове, Жозе Моуриньо направи нужните тактически смени и по този начин Юнайтед се трансформира в първия отбор, победил Сити посред " Етихад " през тази акция. Е, Специалния нанесе и удар по реномето на своя огромен зложелател в треньорската специалност Хосеп Гуардиола.

 Снимка 349659
Източник:

В идващия кръг Сити ще гостува третия Тотнъм, до момента в който " алените дяволи " домакинстват на към този момент обречения отбор на Уест Бромич Албиън.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР