Голяма трагедия на река Въча до Кричим днес. Малко след

...
Голяма трагедия на река Въча до Кричим днес. Малко след
Коментари Харесай

Ужас край Кричим! Вълна от ВЕЦ-а заля риболовец, търсят го

Голяма покруса на река Въча до Кричим през днешния ден. Малко след 10 часа пускат веца и внезапно залпов приижда голямо количество вода. 60-годишен сътрудник рибар, нагазил във водата, не съумява да излезе незабавно. Ботушите му се напълват с вода и течението го повлича надолу.

Това оповестиха във фейсбук очевидци, като разказът им беше доказан пред " Марица " от свидетел

" Другите рибари подават сигнал на 112. Вецът стопира водата и сътрудниците риболовци стартират да го търсят. Търсенето е мъчно, защото крайбрежията на Въча са обрасли с шубраци и дървета, и би трябвало да се гази. Колегите са екипирани за прегазване, няма проблем. В 12 часа обаче ПАК ПУСКАТ МОЩНАТА ВОДА, ЗА ДА ПРАВЯТ ТОК!

Това ми го описват сътрудници от издирването. Междувременно идва полиция, пожарна, ГЗ, обаче при тая водна буря няма по какъв начин търсенето да продължи. В 16.30 ч ме уведомиха, че вецът още не е спрял водата! Сега идват едни момчета с кросови мотори от Кричим, с цел да обиколят и от другия бряг. Пристигнали са и околните на рибаря от Пазарджик. Дано човечецът е оживял по някакъв метод...
Други рибари, били на реката по същото време, пишат по страниците ни във ФБ, че залповото изпускане е било толкоз мощно, че едвам са съумели да излязат. На реката НЯМА СИСТЕМА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ, че следва стартиране на веца - сирени или нещо сходно. Ами извинявайте, но с изключение на рибари, на Въча има и плажуващи!

Другия път ще бъде отнесено някое дете! Колко му е да инсталират най-малко пет сирени в Кричим, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево? Колегите рибари от години реват и пишат тъжби. Ама чакаме някой да почине... Нямам думи напряко ", написа сътрудника Станил Йотов.

Той удостовери пред " Марица ", че ромската махала в града е в непрекъснат боязън от тези осъществявания. Деца от квартала постоянно се къпят лятно време в реката и родителите треперят дали няма да ги отнесе следващата вълна.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР