Голяма швейцарска банка е признала, че е заговорничила с американски

...
Голяма швейцарска банка е признала, че е заговорничила с американски
Коментари Харесай

Швейцарска банка призна, че е укрила 5,6 млрд. долара от данъчните в САЩ

Голяма швейцарска банка е признала, че е заговорничила с американски данъкоплатци и други лица, с цел да укрие над 5,6 милиарда $ от Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати, написа CNBC, като се базира на известие на Министерството на правораздаването на страната.

Banque Pictet, подразделението за частно банкиране на 218-годишната Pictet Group, ще заплати към 122,9 млн. $ под формата на възобновяване на вноски и санкции като част от съглашение с американската прокуратурата.

Между 2008 и 2014 година банката е имала 1637 сметки на американски клиенти, които общо са укрили налози в Съединени американски щати на стойност към 50,6 млн. $, оповестява още Министерството на правораздаването. В сметките са били съхранявани над 5,6 милиарда $ от общо към 20 милиарда $ активи от американски данъкоплатци, които банката е управлявала през съответния интервал.

Ако банката съблюдава изискванията на съглашението, Министерството на правораздаването се е съгласило да отсрочи наказателното гонене за три години и по-късно да приключи обвиняването в незаконен скрит план за машинация на данъчната работа. Освен това швейцарският трезор се е съгласил да сътрудничи на други настоящи следствия за скрити банкови сметки.

" Изкореняването на финансовите злоупотреби остава приоритет за тази работа ", се споделя в изказване Деймиън Уилямс, прокурор на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк. " Насърчаваме фирмите и финансовите институции да се обръщат към нас, с цел да оповестяват за непозволени дейности, преди ние да се обърнем към тях ".

В изказването на Pictet Group се споделя, че договорката е разследване от " необятното съдействие с американските управляващи, при цялостно съблюдаване на швейцарското законодателство ".

" Pictet е удовлетворена от разрешаването на този въпрос и ще продължи да подхваща стъпки, с цел да подсигурява, че клиентите ѝ извършват данъчните си отговорности ", се споделя още в него.

Прокурорите упрекват Pictet Group, че е пособия на клиенти да заобикалят налози в Съединени американски щати, като е откривала, поддържала и укривала недекларирани сметки за тях. Банката е употребила " разнообразни средства ", с цел да скрие тези сметки, излиза наяве от съглашението за отсрочване на наказателното гонене.

Тя е държала пощата на клиентите, обвързвана със сметките, при себе си, вместо да им я изпраща в Съединени американски щати, с цел да " подсигурява, че документите, отразяващи съществуването на сметките, остават отвън Съединени американски щати и отвън обсега на американските данъчни управляващи ".

Тя също по този начин е създавала и управлявала офшорни структури, които " не са имали бизнес цел, а са съществували само, с цел да оказват помощ на данъкоплатците-клиенти на Pictet Group от Съединени американски щати да скрият своите офшорни сметки и активи от данъчните управляващи на страната ".

През съответния интервал от време Pictet Group е поддържала към 529 офшорни структури за въпросните сметки в Съединени американски щати.

Групата също по този начин е помогнала на клиентите, укриващи налози в Съединени американски щати, да запазят недекларирани пари в офшорни зони, като е трансферирала средства от недекларирани сметки към сметки, които са изглеждали като притежавани от неамерикански клиенти.

Според Министерството на правораздаването тези сметки към момента са били дейно следени от клиентите-данъкоплатци от Съединени американски щати посредством " фиктивни дарения ".

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР