Голяма промяна предстои около бившия шеф на НАП Румен Спецов.

...
Голяма промяна предстои около бившия шеф на НАП Румен Спецов.
Коментари Харесай

Спецов най-сетне призна как се е сдобил с апартамент за 1,1 млн. лв в Дубай и за отношенията си с Василев

Голяма смяна следва към някогашния началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Възможно е да го забележим като народен представител от „ Продължаваме промяната”. Самият той не отречетова.

Все още не съм решил дали да вляза в листите на Политическа партия, сподели Спецов в изявление за bTV. Очаква се той да бъде лидер на листа при Кирил Петков.

Все още не съм решил дали да вляза в Народното събрание или да си остана, както до момента, специалист, сподели още той.

“Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. Той е доста прагматичен човек. Много деликатно е чел отчетите, които приходната организация е предавала”, разяснява активността си Спецов.

“Категорично отхвърлям претекстовете за уволнението ми”, разяснява някогашният началник на Национална агенция за приходите обвиняванията на служебния кабинет за неверни прогнози за събираемостта на приходите.

Той акцентира, че приходна организация и Агенция “Митници” са главните източници на доходи в държавната хазна, само че и двете са под шапката на Министерство на финансите, която е и разходната част.

Спецов разяснява и жилището в Дубай от 127 кв. м, заявен в имуществената декларация за владеене на парцели от хора във властта. В декларацията се показва, че апартаментът е напълно благосъстоятелност на жена му Плама Спецова и е платен през 2021 година за 1,1 млн. лева В декларацията е маркирано, че е платен с “банков заем - Дубай”.

Съпругата ми и част от фамилията ми живеят в Дубай. Апартаментът е заявен съответно в декларацията до КПКОНПИ. Съпругата ми има задоволително сериозна и значима работа в Дубай. Апартаментът е закупен с заем от Дубай, тъй като лихвите там са доста ниски, изясни той.

Няма какво да се крие, брачната половинка ми е търговски шеф в огромен арабски холдинг и дава отговор за електронната търговия на една известна козметична компания. Така че единствено въз основата на нейните приходи банка в Дубай отпусна заема със залог на самия апартамент, добави Спецов.

По думите му лихвата на ипотечния заем за жилището е 1,5%./БЛИЦ.бг


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР