Голяма политика кореспондира с проблемите на хората и в най-малките

...
Голяма политика кореспондира с проблемите на хората и в най-малките
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Русия използва страната ни за прокарване на своите политики в Европа

Голяма политика кореспондира с проблемите на хората и в най-малките обитаеми места. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Нека си спомним, че страната ни е приела пропорционалната изборна система. Преференцията е призната по гледище на Българска социалистическа партия. ГЕРБ е партията, която направи преференцията да е 7%, с цел да има опция да се пренареждат листите. ГЕРБ направи по този начин, че да се спре със спекулацията, че са отнети изборни права. ГЕРБ ревизира позицията си в пленарна зала. В политиката не можеш да правиш законодателство напук. Това е позиция на Българска социалистическа партия, които взеха решение да излязат от българския парламент “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Форматът на обединението изисква доста отстъпки. Нямаме никакви разлики с Оперативна програма, само че има доста случаи, в които се нуждаем от плавни болшинства. Като парламентаристи би трябвало да се вслушваше и в непознатото мнение “, добави Цветанов.

„ Не е добре, когато една политическа мощ напуща Народното събрание. Българска социалистическа партия вършат трети опит за излизане, само че не излизат. Те не упражняват правата си и не пазят ползите на техните гласоподаватели. Това не е метод, който подхожда на една водеща парламентарна мощ “, счита зам.-председател на ГЕРБ.

Цветанов разяснява и обстановката във Венецуела. „ Позициите на демократичните правови страни са в поддръжка на Гуайдо. Не е належащо да отидеш до Вашингтон, с цел да схванеш каква е позицията на демократичните страни. Социалистите в Европа дефинираха Мадуро като тиранин. Може би президентът и Българска социалистическа партия се стремят точно към такова общество “.

„ Русия ще понесе нови наказания. Случаят Гебрев “ демонстрира, че Русия употребява страната ни за пробутване на своите политики в Европа. Затова службите ни би трябвало да са нащрек за хибридните офанзиви, подправените вести и хакерски атаки “, предизвести Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР