Голяма опашка от желаещи за кръводаряване се изви пред центъра

...
Голяма опашка от желаещи за кръводаряване се изви пред центъра
Коментари Харесай

Опашка от желаещи, които откликнаха на призива за даряване на кръв

Голяма опашка от искащи за кръводаряване се изви пред центъра на улица „ Братя Миладинови “ в столицата. Мнозина са пристигнали, тъй като са били шокирани от новината за блъснатото от рейс момиче.

„ Аз съм прочут с Александра Нинова, която беше блъсната от рейс. Ходихме дружно на британски предходната година и случилото се ми повлия прочувствено. Исках да направя нещо положително и да даря кръв за нея. За първи път подарявам кръв, само че не се тормозя от процедурата. Цялата тази процедура е нещо хуманно, не би трябвало да има финансов тласък “, сподели Мартин Димитров, прочут на потърпевшата.

Повечето хора подчертаха, че финансовият тласък не е от голяма важност и че България би трябвало да вземе образец от други страни, които са основали много сполучлива акция за кръводаряване.

„ Статията за момичето, което е прегазено от рейс ме стимулира. Трябва да се усили броя на кръводарители посредством акция. Така е в множеството страни. В Тайланд на всеки три месеца всяка компания подарява кръв. Това може да се направи и в България “, съобщи Атанас Тетиков.

„ Това, че съм здрав ме стимулира. Имах и задължения към " Пирогов ". Кампания ми звучи необичайно, би трябвало да има други тласъци. Финансовите тласъци биха помогнали “, показа Кирил Нешев, който чакаше на опашка, с цел да подари кръв.

Процедурата не плаши множеството хора. „ Дойдох да оказа помощ с каквото мога. Процедурата не може да ми навреди с нищо. Няма нищо ужасно и рисково в това финансовият тласък не е от голяма важност “, сподели Георги.

„ Пирогов “ насочи зов за незабавно кръводаряване.
 БГНЕС
Всеки ден болничното заведение се нуждае от кръв и кръвни артикули, с цел да може да оказва своевременна помощ на настанените за лекуване потърпевши лица. Към днешна дата, повече от всеки различен път, лечебното заведение има нужда от безплатни кръводарители с кръвна група „ А “ (с резус фактор положителен).

Всички искащи лица, които желаят да оказват помощ на болничното заведение, могат да дарят кръв през днешния ден в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра сред 09:00 и 15:00 часа.

Задължително изискване е да се упомене, че дарената кръв е за потребностите на болница „ Пирогов “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР