Голяма новина би било ако Ахмед Доган и Делян Пеевски,

...
Голяма новина би било ако Ахмед Доган и Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Любен Обретенов, журналист: Докато Доган и Пеевски са в ДПС, тя ще бъде една скромна и маргинална партия

Голяма вест би било в случай че Ахмед Доган и Делян Пеевски, две доста компрометирани фигури, престанат да бъдат някакъв фактор в Движение за права и свободи. Това обаче няма да се случи, без значение какво ще стане до конференцията на партията през февруари, не мисля, че оставката на Мустафа Карадайъ е някаква изключително огромна вест. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Любен Обретенов, редактор " Политика " в Club Z.
Движение за права и свободи е една дребна партийка с много малко въздействие в България към този момент, не е оня балансьор, който беше едно време. Мисля, че по-скоро това, че тематиката се разяснява е повече по инерция, в сравнение с поради действителната обстановка. Докато Доган И Пеевски са в тази партия обаче, тя ще остане дребна и незначителна за политическите процеси, тъй като никой не желае публично да седне с нея на една маса.
Според журналиста Движение за права и свободи обаче е неоспорим фактор що се отнася до конституционната промяна. В обществото обаче има едно мнение, че тази партия държи „ сглобката “ и надали не от нея зависи, съгласно мен въобще не е правилно, тъй като до момента в който ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са дружно, това държавно управление ще го има, сподели още Обретенов.
Има някакво разбъркване на пластовете в Движение за права и свободи, допустимо е съгласно клюки Хасан Азис да стане водач на партията. Ако това се случи би било някаква смяна, тъй като той има друга визия и лъчение, би могъл да способства Движение за права и свободи да бъде по-малко маргинализирана.
Любен Обретенов беше безапелационен, че от Движение за права и свободи не зависи доста в политиката в страната в този миг. От партията не завиди и дали ще продължи да съществува държавното управление, макар че съгласно Обретенов на Делян Пеевски доста му се желае това да бъде реалност. Според него изненадващо е излизането на депутата на по-преден проект, а това може даже да значи, че е в по-слаба позиция, тъй като преди бягаше от медиите, а в този момент самичък ги търси, с цел да приказва с тях, позволи журналистът.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР