Голяма надморска височина, италиански дебют във Флоренция и финал на

...
Голяма надморска височина, италиански дебют във Флоренция и финал на
Коментари Харесай

Тур дьо Франс 2024 ще следва „ослепителен“ маршрут от Флоренция до Френската Ривиера

Голяма надморска височина, италиански дебют във Флоренция и край на Френската Ривиера са част от маршрута на 3492-километровия маршрут за Тур дьо Франс през 2024 година, показан в сряда.

Маршрутът потегля от Флоренция на 29 юни и включва четири финала на огромна надморска височина, до момента в който надпреварата пресича Алпите два пъти и включва две тествания на време, в това число евентуален трагичен заключителен ден от Монако до Ница на 21 юли.

Това е първият път, когато надпреварата не приключва в Париж, което е неразрешено, защото се приготвя за семейството на Олимпийските игри.

Колкото грандиозно, толкоз и нетипично, маршрутът беше оголен на церемония, следена от Кристиан Прюдом, президент на уредниците ASO пред съвсем 4000 посетители и доста от предстоящите състезатели, кметове от по маршрута и огромен пакет от пресата в конферентен център в Париж.

Стартът във Флоренция и финалът в Ница към този момент бяха известни, което провокира доста неспокойствие към освен първото по рода си огромно тръгване в Италия, само че и първият край на надпреварата отвън Париж.

„ Трудно е да замениш Париж, тъй че каква по-добра природа можем да дадем от ослепителното тестване на часовника от Монако до Ница “, сподели Прюдом.

Вместо обичайния церемониал в последния ден по Шанз Елизе, почитателите могат вместо това да чакат евентуално решаващо самостоятелно съревнование по часовник по крайбрежието на Ривиерата и по хълмовете сред Монако и Ница.

Сценарият припомня за изданието от 1989 година, когато американският играч Грег Лемонд победи Лоран Финьон с осем секунди в тичане от последния ден.

След старта във Флоренция, надпреварата стартира в Римини на адриатическото крайбрежие, преди да премине през Италия през Болоня и Торино и във Франция през Алпите на четвъртия стадий.

" Турнето в никакъв случай не се е изкачвало толкоз високо, толкоз рано ", сподели Прюдом. „ Панорамите във високите Алпи са просто превъзходни. “

Етап шест ще притегли окото на феновете на виното, защото минава по „ Route des Grands Crus “ сред Макон и Дижон, до момента в който стадий седми минава през лозята на Nuits-Saint - Жорж в Бургундия.

Има поредност от стадии за еднодневните експерти и за спринтьорите, само че южните Алпи евентуално ще отбележат началото на последната борба за жълтата фланелка.

„ Може ли това да предвещава двубой, който се играе сред двама, трима или – дано помечтаем малко тук – даже четирима кандидати “, сподели Прюдом, откакто Турнето през 2023 година беше белязано от двупосочния двубой сред Йонас Вингегор и Тадей Погакар.

По-щедър от нормално Общо 60 километра в двете тествания на часовник ще зарадват бързите мъже като Ремко Евенепул или Примож Роглич.

Междувременно седемте планински стадия и четирите финала на огромна надморска височина с най-високата надморска височина от 2802 м на стадий 19, ще се харесат доста на защитаващия купата Vingegaard.

След Троа в региона на Шампан, надпреварата се насочва на юг- на изток към Пау и Пиренеите, по-късно се насочва на запад през Ним назад към Алпите и апетитния край на Ривиерата.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР