Голяма модерна оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита на

...
Голяма модерна оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита на
Коментари Харесай

Разбиха голяма наркооранжерия с оборудване за 2 млн. лв. в Сливенско

Голяма съвременна оранжерия за развъждане на канабис е разкрита на частен адрес сред новозагорските села Баня и Асеновец след акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Канабисът се е отглеждал в осем пространства, като растенията са в друга фаза на напредък. Установено е, че в лабораторията има помещение за сушене на опиата, подготвяли са се още пространства за развъждане на канабиса.

На място са шефът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Разкритата край Нова Загора нарколаборатория е измежду най-големите и съвременни, открити в последните години ", сподели на брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той добави, че лабораторията съставлява една същинска фабрика, съвременно оборудвана с пространства, където се прави разсад, помещение, в което израстват растенията, профилирана техника, която ги нагрява, отоплява и напоява. Между 1,5 и 2 млн. лв. е коствало вложението.

 Снимка: БТА

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров тази незаконна активност обаче е била пресечена още в зародиш и опиатът не е могъл да бъде пласиран. Входът е бил добре замаскиран под формата на зарязан бус, като под него има стълбище, което води към помещение с повърхност към 600 кв. метра .

 Снимка: БТА

Около 2000 стръка канабис, в друг етап на напредък, са били открити в нарколабораторията, както и към 50 кг изсушена листна маса.

Седем са арестуваните за 72 часа, повдигнати са им обвинявания . Двама от тях са престъпно проявени, сподели окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

 Снимка: БТА

Имотът е бил предан чартърен , притежателят му няма връзка с проведената незаконна група, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен гл. комисар Димитър Величков.

 Снимка: БТА

Разследването продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР