Голяма лавина е паднала тази сутрин в района на Безбог

...
Голяма лавина е паднала тази сутрин в района на Безбог
Коментари Харесай

Лавина падна край Безбог в Пирин

Голяма лавина е паднала тази заран в региона на Безбог в Пирин. За това заяви Николай Николов в обществените мрежи. Няма информация за потърпевши хора.
Още по тематиката
Според лавинни експерти, отцепването е малко спрямо насъбраното количество сняг и има още доста навято в " улеите ".

Планинската избавителна работа при БЧК предизвестява, че лавинната конюнктура в планините остава усложнена. В разследване на метеорологичните условия вероятността за произшествия е доста огромна, изключително в случай че се подхожда без подготовка и безконтролно към ходенето в планината.

Информация по планини:

Витоша: Опасността от лавини продължава да бъде огромна в регионите на дупката на Спас, дупката на Романски, улея на Комините, трасето на Боби и лавината наоколо до Горно лале.

Рила: Особено комплицирана конюнктура в региона на Маркуджик 3 и Мусаленския циркус. Възможност за рухване на лавини при доста малко натоварване. Подобно е и ситуацията на х. Рилски езера. Не се предлага каране в улеите заради навяванията и вероятността за формиране на снежни дъски с огромна дебелина.

Пирин: Остава рисково придвижването по ръбовете във високата планина поради козирките и насъбраните снежни дъски, както и извънпистовото каране, даже и в горския пояс.

За всички планини: Движете се напълно по маркирани зимни пътища! Подгответе се добре за преход - екипирайте се добре, тръгнете рано, проучете маршрута, информирайте се за метеорологичната конюнктура, само че най-важното - преценете личните си сили и тези на групата/партньора. Не се колебайте да се върнете, в случай че стане прекомерно студено или късно.

За феновете на рисковите прекарвания в планината - не се заблуждавайте от относително удобната прогноза за почивните дни. Тя няма да промени заплахата. Избягвайте карането в необработени терени, даже в горите вероятността за лавини е огромна. Отдайте се на скоростта по обработените терени, оставете адреналиновите прекарвания за по-добри времена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР