Голяма къща с басейн, луксозен автомобил в гаража: такава е

...
Голяма къща с басейн, луксозен автомобил в гаража: такава е
Коментари Харесай

Колко трябва да печелиш, за да си богат в Германия


Голяма къща с басейн, първокласен автомобил в гаража: такава е най-общо дефиницията за богат човек. В Германия обаче ти е належащо надалеч по-малко. Ето какъв брой пари би трябвало да изкарва човек, с цел да бъде считан за богат.

Кога мога да се считам за богат? Когато съм паркирал своето Ферари пред първокласната вила? Да, в случай че притежаваш всичко това, сигурно си състоятелен. Но в Германия ти би трябвало надалеч по-малко, с цел да бъдеш считан за богат. Съгласно научната формулировка, все още за състоятелен може да се счита всеки, който печели по 5700 евро нето на месец. Тази граница е дефинирана от федералното Министерство на труда и обществената политика.
Редакцията предлага
Магическата граница

Т.нар. медианен приход - т.е., междинният приход, който дели хората на небогати и богати, също е избран: в Германия той възлиза на 1892,75 евро месечно. Ако го утроим, получаваме към този момент упоменатата сума от 5700 евро. Данните на министерството сочат, че в допитванията половината германци сочат приход от 5000 евро нагоре като симптом за благосъстояние - т.е., това е магическата граница.

Учените от Института за немска стопанска система пресмятат, че. За квалифицирани експерти и хора с висше обучение, които към този момент са напреднали в кариерното си развиване, това е напълно реалистично. Федералната статистическа работа пък пресмята, че който желае да е измежду горните 10 %, би трябвало да печели над 3200 евро нето на месец.

Милион и половина милионери

Въпросните 10 % - т.е., най-заможните хора в Германия, разполагат с над половината от общото положение - 56 %, сочат данните на Германския институт за стопански проучвания. Милионерите са близо 1,5 милиона, като общото им положение възлиза на 4,66 трилиона евро.

Заплатата е едно, положението - друго, като неговата стойност също е определяща за благосъстоянието. За разлика от приходите, положението се натрупа посредством спестявания. В това отношение германците от междинната класа не са рекордьори - те разполагат приблизително с 18 000 евро спестявания. А по калкулации на Европейската централна банка, междинното положение на хората от междинната класа в Германия възлиза на 70 800 евро, които включват и недвижимата благосъстоятелност.

*****

Вижте и това видео:
" Искам да имам цялостна стая с пари. И да ги целувам. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР