Голяма изненада за собствениците на жилища. Нова такса за всички! Собствениците

...
Голяма изненада за собствениците на жилища. Нова такса за всички! Собствениците
Коментари Харесай

Голяма изненада за собствениците на жилища: Нова такса за всички

Голяма изненада за притежателите на жилища. Нова такса за всички! Собствениците на необитаеми жилища стартират да заплащат за поддръжка на общите елементи на етажната благосъстоятелност в размера, който е избран за един ползвател. Това планува смяна в закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, която влезе в действие от началото на тази година, написа БГНЕС.

По закон
разноските за ръководство и поддържане на общите елементи
се разпределят по равно съгласно броя на притежателите, ползвателите и жителите и членовете на техните семейства, без значение от етажа, на който живеят.

Според измененията в закона обаче, за
независим обект, в който се обитава не повече от 30 дни
в границите на една календарна година, тези разноски към този момент се заплащат в размера, който е избран за един притежател, ползвател или жител.

Досега притежателите на необитаеми жилища в етажната благосъстоятелност са били освободени от такса за ръководство и поддръжка, разяснява от домоуправител от Русе.

Според него тази смяна води до заслужено систематизиране на сумата за поддръжка, поради това, че
към 30% от жилищата са необитаеми.
Като дълготраен домоуправител Цветелин Цонев напомня, че измежду другите промени в закона, влезнали в действие още през септември предходната година, които доста улесняват работата им, е намаляването на кворума за взимане на решения от 67% на 50%.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР