Голяма група протестиращи проникна в ротондата на сградата Cannon на

...
Голяма група протестиращи проникна в ротондата на сградата Cannon на
Коментари Харесай

Ceasefire: Хиляди протестиращи срещу войната в Близкия Изток нахлуха в американския Конгрес

Голяма група протестиращи проникна в ротондата на постройката Cannon на американския Конгрес с искане за преустановяване на огъня от Израел, което докара до няколко ареста

За това заяви полицията на Капитолия.

Протестът е проведен взаимно от групите " Еврейски глас за мир " (JVP) и IfNotNow. Демонстрантите приканиха Конгреса да предприеме дейности за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас.

Протестиращите са проникнали в централната постройка, само че без да влизат в кабинети. В ротондата на постройката Cannon те са скандирали „ Прекратете огъня в този момент “. На фотосите от митинга се виждат транспаранти с послания " Ceasefire ", " Jews say ceasefirenow ", " Not in our name ", " End the massacre in Gaza. 2 crimes don`t make a right ", " It`s not a war if only one country has an army " други

„ Демонстрациите не са позволени в постройките на Конгреса. Ние предупредихме протестиращите да спрат и когато не се съобразиха, започнахме да ги арестуваме. “, оповестиха от полицията на Капитолия.

Няма доказан брой на осъществените арести от полицията, само че съгласно " Еврейски глас за мир " арестуваните са 500 души, а общо участниците в митинга - 10 хиляди души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР