Голяма група от Украйна – преподаватели, ученици, студенти и родители,

...
Голяма група от Украйна – преподаватели, ученици, студенти и родители,
Коментари Харесай

Китаристи от Украйна пристигат в Кюстендил

Голяма група от Украйна – преподаватели, възпитаници, студенти и родители, ще дойдат в гр. Кюстендил с цел да вземат присъединяване в XXVI Международен конкурс за класическа китара, който ще се организира от 6 до 8 април в читалище „ Братство 1869 “.

Четирима от тях са включени в интернационалното жури на състезанието - доцент доктор Елена Хорошавина, доцент Валентина Кириченко, доктор Иван Косинец, Катерина Ворохобина – преподаватели в Музикалната академия в гр. Одеса, а възпитаници и студенти ще се включат в конкурсната стратегия.

На 7 и 8 април рецитали ще изнесат „ Трио Одеса “ – Елена Хорошавина – китара, Валентина Кириченко – домра, Юлия Олексий – пиано, както и дуета Иван Косинец и Владислав Тарасюк.

Въпреки извънредно тежките условия в Украйна, подбудени от войната, те направиха всичко допустимо с цел да съумеят да дойдат и да се включат в този музикален конгрес, който годишно дава поле за изява на китаристи и музиканти от разнообразни страни.

Престоят на групата в гр. Кюстендил от 5 до 9 април е подсигурен от Община Кюстендил и Областна администрация – Кюстендил.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР