Голяма електроавария остави половин София без градски транспорт. Причината за

...
Голяма електроавария остави половин София без градски транспорт. Причината за
Коментари Харесай

Мегаавария предизвика парализиране на половин София, а последствията са ужасни…

Голяма електроавария остави половин София без градски превоз. Причината за повредата е пресечен от ЧЕЗ кабел на електрозахранването.

Според ЧЕЗ повода е повреда на кабел на столичния електротранспорт, който е предизвикал пожар в тяхна подстанция на „ Витошка ” и „ Пенчо Славейков ”. От ЧЕЗ обясниха, че работят върху казуса и това ще отнеме не по-малко от час. Ще е належащо и още време, с цел да могат линиите на градския превоз да влязат в график.

Повредата обгръща регион с придвижване на трамваи 7, 1, и 6, както и тролеите 8, 2, 9, 1 и 5. От Центъра за градска подвижност незабавно са пуснали всички налични рейсове, които да компенсират изчезналите електрически транспортни средства.

В цялата столица се образуваха огромни тапи поради неналичието на превоз.

На формалната си страница, кметът Йорданка Фандъкова показа, че придвижването на тролеите е възобновено: “Поради повреда в контактно-кабелната мрежа на електротранспорта краткотрайно е спряно придвижването на трамваите по линии №4, №5, №7 и №11 по бул. “България” и по бул. “Цар Борис III”.

Вече е възобновено придвижването на тролейбусите по линии – №2, №8 и №9. Екипи работят по премахване на повредата с електрозахранването по бул. „ България “ и бул. „ Цар Борис III “.”

Източник и фотоси: bTV



loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР