Голяма е вероятността Манчестър Сити да триумфира с титлата в

...
Голяма е вероятността Манчестър Сити да триумфира с титлата в
Коментари Харесай

Гуардиола: Най-трудното предстои

Голяма е вероятността Манчестър Сити да победи с купата в Англия още този уикенд, откакто разликата пред втория Арсенал е 4 точки, и то при мач по-малко. Победа над Челси в неделя още веднъж ще направи “гражданите ” първенци, само че това може да се случи и при загуба на “артилеристите ” против Нотингам Форест още в събота.

Дни след популярния триумф с 4:0 над Реал Мадрид в Шампионската лига мениджърът Джосеп Гуардиола прикани футболистите си да не се разсейват и да не подценяват обстановката.

“Не сме се успокоили, тъй като това е непрекъснат развой - съобщи Пеп. - Доволни сме, че ще играем край в ШЛ, само че занапред идва най-трудното. Тенисистите споделят, че да сервираш за купата в “Уимбълдън ” е най-трудното нещо. Сега в неделя от нас зависи да спечелим най-трудната конкуренция. Всяка седмица играем по този начин в 10 от последните 11 месеца. Късметлии сме, че в този момент имаме късмет сами да решим всичко в наша изгода и би трябвало да се възползваме. Ако не го създадем и се провалим в битката за купата, в никакъв случай няма да си го извиним. ”

“Емоциите са огромни, само че не можем да си позволим да се разсейваме. Хубавото е, че постоянно в сложните моменти сме на висота. В ШЛ се справихме с най-хубавия тим в шампионата. Този триумф ни дава самочувствие. Направихме същото още против Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юн ”, сподели още Гуардиола.

В миналия реванш против Реал направи усещане по какъв начин Кевин Де Бройне се разкрещя “Мълчи ” по адрес на испанеца, който му подвикваше нещо от скамейката. Оказа се, че за мениджъра това не е проблем: “Харесва ми по какъв начин Кевин реагира. Ние с него по този начин си викаме, единствено да чуете по какъв начин ми крещи на тренировките. Но тъкмо от такова нещо се нуждаем, тъй като по-късно той става най-хубавият. ”
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР