Голяма е вероятността главата на Католическата църква папа Франциск да

...
Голяма е вероятността главата на Католическата църква папа Франциск да
Коментари Харесай

Подготвяме визитата на папа Франциск през май 2019 г.

Голяма е вероятността главата на Католическата черква папа Франциск да посети България през 2019 година. Това стана ясно от думите на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева пред bTV.

По предварителна информация папа Франциск идва у нас през месец май 2019 година

В страната ни към този момент се организира сериозна подготовка. Визитата ще включва България и Македония. Папата в никакъв случай не пътува единствено в една страна - това е част от тяхната протоколна традиция, сподели Захариева.

Според доцент Даниел Вачков - историк, шеф на Институт за исторически проучвания към Българска академия на науките визитата на папа Франциск у нас следващата година е обръщение към интернационалната общественост. Нито в България, нито в Македония католическите общности са задоволително огромни.

По всичко наподобява, че България и Македония са двете спирки, които са доказани в неговата стратегия, съобщи доктор Момчил Методиев, основен редактор на сп. " Култура ".

Методиев разкри, че има покана към папата от страна на Румъния, само че не знам дали тази аудиенция ще се осъществя в този момент, когато Румъния ще поеме председателството на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР