Голяма чест за България – Кристалина Георгиева ще продължи да

...
Голяма чест за България – Кристалина Георгиева ще продължи да
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще ръководи МВФ още 5 г.

Голяма чест за България – Кристалина Георгиева ще продължи да ръководи оперативно Международния валутен фонд за още пет години, откакто изпълнителният съвет утвърди нейната кандидатура и я презначи на поста.

Новият мандат ще стартира на 1 октомври 2024 г, когато изтича актуалният.

" Бордът даде висока оценка на мощната и гъвкава работа на госпожа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредност от огромни световни разтърсвания ", се споделя в изказването на Съвета.

Още преди два месеца финансовите министри от Европейски Съюз поддържаха българката за втори мандат.

Тя съобщи, че е признателна на борда и че за нея е чест да бъде определена за втори мандат. Освен това чака с неспокойствие да продължи да работи с " изключителния " екип на МВФ.

" През последните години МВФ оказа помощ на нашите страни членки да се оправят с поредни разтърсвания, в това число пандемия, война и спорове, както и с рецесията с разноските за живот ", сподели българският икономист.

" Ние също по този начин засилихме работата си по въпросите на изменението на климата, неустойчивостта и споровете, и цифровия преход, в сходство с тяхното засилено значение за макроикономическата и финансовата непоклатимост, растежа и заетостта ", означи още Кристалина Георгиева.

Георгиева е втората жена, която оглавява МВФ, и първата от страна с разрастваща се пазарна стопанска система. Тя е 12-ят ръководещ шеф на МВФ от основаването му през 1944 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР