Голяма черно-бяла котка се превърна в в полския град Шчечин.

...
Голяма черно-бяла котка се превърна в в полския град Шчечин.
Коментари Харесай

Котка се превърна в туристическа атракция


Голяма черно-бяла котка се трансформира в в полския град Шчечин. За това споделя организация Ройтерс.

Гацек, който живее в дървена къща на тротоар покрай центъра на града, със личен профил с обществената мрежа. Той притегля стотици туристи, които са фенове на котките.

„ Дойдох в града преди ден и на име Гацек. Надявам се, че ще го намеря - може би през днешния ден, може би на следващия ден “, споделя студентът Керлен от Монголия пред Ройтерс.

Служителят на туристическия информативен център в град Шчечин - Шимон Максимюк, изяснява, че туристите в града доста откогато Гацек е станал Инстаграм и Тик Ток звезда. Според него това е някаква полуда.

„ Имаше един човек от Норвегия, който се е качил на самолета и е пристигнал в нашия град,. Той твърдеше, че точно Гацек го е предизвикал да пътува до нашия град и да прегледа забележителностите “, спомня си Максимюк.

е най-ценната туристическа атракция в град Шчечин – това демонстрират и търсенията в Гугъл Maps за Полша. След като получи десетки петзвездни мнения, дървената къщурка на Гацек оглави класацията на туристическите места, измествайки от първата позиция Замъка на померанските херцози.

Докато някои почитатели приписват славата на Гацек на неговата убеденост и сладка муцинка, други споделят, че е това, което притегля гости. Стотици фотоси се споделят в обществените мрежи с хаштаг Gacek. Едно видео с котарака, оповестено на 17 февруари тази година е събрало десетки хиляди гледания. Гацек има съвсем 20 000 почитатели единствено в Инстаграм.

За котарака се грижи жена, която има магазин в съседство. Тя го храни постоянно и му поставя бутилки с топла вода в постелята, когато на открито е студено. Туристите обаче и той е очевидно тлъст. Ето за какво, дамата, която се грижи за него, е поставила табела над къщичката, умоляваща хората да не го хранят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР