Голяма част от Венеция отново беше наводнена. Приливът достигна 144

...
Голяма част от Венеция отново беше наводнена. Приливът достигна 144
Коментари Харесай

Венеция отново под вода СНИМКИ

Голяма част от Венеция още веднъж беше наводнена. Приливът доближи 144 см и над 60 на 100 от историческия център на града бе наводнен.

Приливите се считат за извънредно високи при ниво от минимум 140 см. В най-новата история на града е имало към 20 сходни случая, само че в последно време те зачестиха и мнозина упрекват за това климатичните промени.

Венеция е приета за обект на международното културно завещание от ЮНЕСКО. Градът към момента се възвръща от рекордно високото ниво на водата на 12 ноември, когато приливът доближи 187 сантиметра. Това беше най-високото ниво от 53 години и аргументи големи вреди.

Улиците на Венеция стартират да се наводняват, едвам когато нивото на прилива доближи границата от 100 сантиметра, отбелязва ДПА. Хотелиери от града оповестяват за рекорден брой анулирани резервации и се оплакват, че наводнението предишния месец е уплашило туристите. Според тях градът към момента е безвреден.

Италианското държавно управление строи система срещу наводнения, с която да отбрани Венеция, само че тя към момента не е подготвена за употреба.





Източник: bg-voice.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР