Голяма част от учениците в Турция от днес се върнаха

...
Голяма част от учениците в Турция от днес се върнаха
Коментари Харесай

Турция разхлаби мерките срещу COVID-19

Голяма част от учениците в Турция от през днешния ден се върнаха на учебно заведение в границите на процеса за следено завръщане към нормалността, съобщи Анадолската организация.
Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция стартира да облекчава рестриктивните мерки, наложени по отношение на ковид. По думите му присъствените занятия в учебно заведение се възобновяват в окръзите с невисок и междинен риск за разпространяване на КОВИД-19, в това число за учениците от прогимназиален и гимназиален курс.
В цялата страна се завръщат в клас децата от предучилищните забавачници, от начален курс и от 8 и 12 клас.
Мерките за предотвратяване от зараза в клас включват обществена отдалеченост, маски и дезинфектанти. Децата са разполагани по едно на чин, мият ръцете си и се дезинфекцират преди да влязат в час и получават указания какви правила да съблюдават в учебно заведение, с цел да избегнат риска от зараза, отбелязва Анадолската организация.
Същевременно в границите на облекчаването на ограниченията в Турция през днешния ден за първи път от ноември отвориха порти и заведенията във всички окръзи като се изключи тези, които са категоризирани с висок риск. Ресторанти, кафенета, сладкарници, чайни и прочие ще работят сред 7 и 19 ч. при ангажиран до 50 на 100 потенциал. Клиентите ще бъдат пускани след показване на така наречен ХЕС код, който служи за следене на разпространяването на епидемията и се изисква при пътешестване в публичния превоз, обслужване в разнообразни институции и прочие След като влязат в заведението, те ще бъдат настанявани на разстояние едни от други.
Преди това заведенията работеха, обслужвайки единствено с храна за у дома.
Турция класифицира окръзите в страната в четири групи според от броя на случаите на ковид - с невисок, междинен, висок или доста висок риск от болест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР