Голяма част от този доклад беше известна и преди това,

...
Голяма част от този доклад беше известна и преди това,
Коментари Харесай

Премиерът: Известна ни е голяма част от доклада за заобикалянето на санкциите от Лукойл

Голяма част от този отчет беше известна и преди този момент, няма особена изненада. Това съобщи министър-председателят Николай Денков, който разяснява, съдържащ данни за заобикаляне на интернационалните наказания от страна на „ Лукойл “ и изнасянето на горива от България.

„ Това, което би трябвало и може да се направи, е да се работи съгласно законите. Където са безсилни законите, те да бъдат усъвършенствани “, означи Денков.

„ Много приказки бяха казани за дерогацията в България и за какво тя се удължава още веднъж. Нека още веднъж да припомня, че дерогацията се съкратява до октомври 2024 година с концепцията, че последователно би трябвало да се премине към неруски петрол. Трябва да сме сигурни, че няма да окаже по този начин, че на пристанището липсва петрол, а от там не може да работи рафинерията. Това е тематика, която е друга от тази по какъв начин посредством прекачване от един на различен танкер, или посредством подправени документи в други страни, „ Лукойл “ заобикаля съответните регулации. Това не е в пълномощията на държавното управление да се оправи с него. В пълномощията на държавното управление е, а към този момент е направено, да се покачат доста налозите, които би трябвало да заплаща „ Лукойл “, с цел да може да намалеят свръхпечалбите, представени в материала. От една страна да намалеят средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната, от друга страна- да се покачат средствата, които влизат в българския бюджет “, сподели още министър-председателят.

Той разяснява тематиката след срещата си с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, която е на посещаване в България. След диалозите Денков акцентира, че една от обсъжданите тематики е бил фактът, че нямаме наказателни сформира, свързани с нарушение на глобите, тъй че „ самото вписване на нарушаването да докара до съответните санкции “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР