Голяма част от симпатизантите на левицата обаче са против такава

...
Голяма част от симпатизантите на левицата обаче са против такава
Коментари Харесай

Българите искат ГЕРБ да ни управлява с БСП, ДПС и БВ

Голяма част от симпатизантите на левицата обаче са срещу такава коалиция, разяснява социологът Добромир Живков

54% от симпатизантите на ГЕРБ, 66-на Движение за права и свободи, 38-на Българска социалистическа партия и 62 % на „ Български напредък “ желаят коалиция сред тези партии след изборите. Симпатизантите на левицата са срещу. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ социологът Добромир Живков. Той показа резултатите от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от бТВ и „ Маркет линкс “. То е извършено измежду 1067 пълнолетни лица в страната в интервала 14-22 януари по методите на директно персонално изявление и на онлайн анкета, посочи водещият Златимир Йочев. 

„ Стигаме най-ниската точка, от която евентуално, имайки поради икономическите условия и успокояването на инфлацията, може да стартираме да виждаме в идващите месеци обръщането на този тренд “, разяснява Живков. 

„ Резултатите демонстрират, че неудовлетвореността от политическата обстановка е главният фактор, който води до тази ниска оценка за развиването на страната, само че когато питаме жителите за материалното положение на техните семейства, може да открием напълно разнообразни нюанси. Около 20 % от тях споделят, че по-скоро положението им е в позитивната част на скалата “, добави той.

„ По-добре одобряваме това, че въпреки всичко най-страшните стопански прогнози не се оправдаха, а в този момент виждаме положителни сигнали за идващите месеци. ГЕРБ е партията с най-голям % положително отношение – 21%, следвана от „ Продължаваме промяната “ - 18 и „ Демократична България “ - 16% “, посочи социологът. 

„ Всички партии страдат от това, че не съумяха да сформират държавно управление. Те бележат проценти надолу като се изключи „ Възраждане “. Предизборната акция ще започва в доста ниска точка за политическата ни система “, добави той.

Няма партия, която да е способна да ръководи независимо, съобщи Живков.

Президентът остава политикът с най-високо доверие, само че от септември до момента означаваме спад с над 10%, добави той.

„ Когато Радев стартира да подлага на критика държавното управление на Кирил Петков, загуби поддръжката на симпатизантите на „ Продължаваме промяната “ и на „ Демократична България “. През последните няколко месеца тази наклонност продължи да се развива. Обяснението е, че президентът заема качествено друга роля от тази, която има по наставление от Конституцията – да стои над политическите сили “, сподели още социологът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР