Голяма част от силите на Черноморския флот на Русия вече

...
Голяма част от силите на Черноморския флот на Русия вече
Коментари Харесай

Голяма част от Черноморския флот на Русия позорно избяга от Севастопол

Голяма част от силите на Черноморския флот на Русия към този момент не са в Севастопол, който бе тяхната база и който се намира на анексирания полуостров Крим.
 
 Базата в Новоросийск на 1 октомври и кои военни кораби са преместени Базата в Новоросийск на 1 октомври и кои военни кораби са преместени Източник: Telegram
Това заяви онлайн изданието The Bell, като се базира на оповестени от съветски военни канали сателитни фотоси, потвърждаващи предислоцирането на забележителна част от флота от Севастопол към Федосия и Новоросийск.
 
 Публикацията на The Bell в Telegram Публикацията на The Bell в Telegram Източник: Скрийншот/Telegram
Публикациите сочат, че два от най-новите и огромни кораби на флота са дебаркирали в Новоросийск - фрегатите " Адмирал Есен " и " Адмирал Макаров ", три дизелови подводници, пет огромни десантни кораба (LHD) и няколко дребни ракетни кораба. Един огромен десантен транспортен съд, миночистачи и дребни кораби са ситуирани във Феодосия.
 
Това удостоверява и обявата на английското военно разузнаване от началото на седмицата; в сводката се споделяше, че поради заканите към Севастопол от ден на ден действия евентуално се трансферират към Новоросийск. Особено значима в хода на тези дейности става съветската военноморска авиация, на която се трансферират още задания в интервенциите на флота. Според Лондон задачата за битка с морските безпилотни самолети на украинските въоръжени сили към този момент е предоставена на морската авиация.
 
 Базата в Новоросийск на 1 октомври, в това число с три подводници Базата в Новоросийск на 1 октомври, в това число с три подводници Източник: Telegram

Сред главните аргументи Русия да завземе Крим се счита таман потребността от запазването на Севастопол като база на Черноморския флот. Според съветската медия е допустимо преместването на обезсили контрола на Русия върху западната част на Черно море и да отслаби опасността за зърнения кулоар на Украйна; през краткотраен, разгласен от Киев, към този момент минават съдове, макар изтеглянето на Москва от зърнената договорка през юли.
 
 Базата в Новоросийск на 1 октомври Базата в Новоросийск на 1 октомври Източник: Telegram
Изтеглянето следва серия офанзиви в региона, които съгласно английското военно разузнаване са представлявали " проваляне " за съветските сили.
 
 Базата във Феодосия на 2 октомври Базата във Феодосия на 2 октомври Източник: Telegram

На 13 септември Севастопол беше подложен на ракетна офанзива от ракети Storm Shadow от украински бомбардировачи Су-24 (поразени бяха десантният транспортен съд Минск и подводницата Ростов на Дон със изсъхнал док, вероятностите за възобновяване са съмнителни), напомня The Bell. А на 22 септември три ракети удариха постройката на щаба на Черноморския флот в самия център на Севастопол, причинявайки обилни увреждане на него.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР