Голяма част от регулаторите работят с изтекъл мандат. Това е

...
Голяма част от регулаторите работят с изтекъл мандат. Това е
Коментари Харесай

Божанков: Недопустимо е регулаторите да работят с изтекъл мандат

Голяма част от регулаторите работят с изминал мандат. Това е неприемливо. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ПП/ДБ Явор Божанков. Според него не би трябвало даже да си помисляме да оставим България без конституционни съдии и регулатори.

Той уточни, че ПП/ДБ са предложили за парламентарен арбитър, тъй като той е човек от системата. По думите му той е правист, а не политическо лице. Освен това е добре прочут в юридическите и бизнес средите, акцентира депутатът.

Божанков уточни, че в случай че едната част от некоалицията откаже да гласоподава за претендента на другата част от сглобката, то тогава регулатори няма да има , визирайки номинацията на за парламентарен арбитър.

По отношение на изказването на, че няма да остане на поста след ротацията, Божанков съобщи, че ПП/ДБ почитат волята му. Това е негово персонално решение, добави той. Депутатът съобщи, че всеки министър, в случай че бъде заменен, това ще е вследствие на разговор сред двете обединения. Трябва да има единодушие. Денков и Габриел ще вършат оценка на Министерски съвет и това ще е базата за последващи диалози , добави той.

Народният представител бе безапелационен, че промяна в службите за сигурност е наложителна. Сектор " Сигурност " има доста сигнали и подозрения, че непознати служби оказват непозволено въздействие в този бранш, разясни той. По думите му е допустимо промяната да стане факт още преди ротацията.
 Граждански организация с рекомендации към Народно събрание, с цел да не катастрофира при избора на регулатори
Граждански организация с рекомендации към Народно събрание, с цел да не катастрофира при избора на регулатори

Призовават Народното събрание да е на на висотата на публичните условия за ефикасна институционална инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР