Голяма част от работодателите вече задължават служителите си да приемат

...
Голяма част от работодателите вече задължават служителите си да приемат
Коментари Харесай

20% от българите имат възможност да работят от вкъщи

Голяма част от работодателите към този момент задължават чиновниците си да одобряват този режим на работа. Докога - не се знае. Затова в идващия репортаж събрахме най-срещаните компликации в работата по време на карантина и потърсихме тяхното решение.

Стефка Огнянова, чиновник в IT компания: Цялата среда ми е позиционирана на кухненската маса сега.

Този репортаж идва, с цел да каже на доста хора " Не сте сами ".

Александра Петрова, психолог: Home office е фантазията за доста хора, които считат, че по този метод ще могат да са свободни, да се наспиват.

Да, но не. Близо 600 000 са чиновниците в страната, които имат опция да работят от у дома. И в тяхното у дома е доста евентуално да се чува това.

Стефка Огнянова, чиновник в IT компания: И пазим тишина, нали по този начин? (към детето си)

Ден втори откогато Стефи е и чиновник, и брачна половинка, и майка на едно и също място. Тишината рядко е допустима.

Стефка Огнянова, чиновник в IT компания: Даже преди малко, до момента в който водим това изявление, допусках, че и двете деца спят, само че малко преди да стартираме каката се разсъни, пристигна при мен, направи ми наниз от сламки.

Извънредната обстановка ще трае повече от 3 дни. А ключът за оправянето е... да не се вглеждаме в елементи.

Александра Петрова, психолог: За първи път ни се случва такава обстановка и би трябвало да мислим като децата - тук и в този момент - по какъв начин да се оправяме през днешния ден, по какъв начин да се оправяме на следващия ден, вдругиден.

За всяка компликация на Стефи, логиката на психиката има решение.

Стефка Огнянова, чиновник в IT компания: Вчера не можах доста да ги разгранича нещата, по кое време аз самата да обядвам, по кое време аз самата да приключа работа - малко едно преплитане на всичко.

Александра Петрова, психолог: Ако ставаме в едно несъмнено време, да си ставаме в него, както ставаме за работа. Външният тип просто да се приведе като за работа, тъй като това ни дава сигнал, че ние в действителност имаме цел. Хубаво е да си структурираме и някакво място, в което да работим.

Проблем №2:

Стефка Огнянова, чиновник в IT компания: Да си наредя работния график по отношение на графика на децата. И да имам някакво време, към час да кажем, в което няма да се скарат, няма някой да падне и да се разреве.

Решението е просто - да създадем същия график и на децата.

Александра Петрова, психолог: Или то да ни имитира, все едно работи за несъмнено време, по-късно да му дадем друга задача, по-късно да го сложим в игрова обстановка.

Стефи към този момент има тактика за изключителни обстановки - Близо до новия си офис крие лакомства.

Стефка Огнянова, чиновник в IT компания: Днес да вземем за пример децата от двора влязоха по средата на доста значима среща и аз бързо извадих тъкмо тези подръчни материали, и да, ядоха с кални ръце.

Калните ръце не я тормозят. А и гледа оптимистично - чака до края на обстановката да е рекордьор по гердани от сламки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР