Голяма част от проблемите между съседи са плод на вътрешни

...
Голяма част от проблемите между съседи са плод на вътрешни
Коментари Харесай

Денков: Ще бъда лошото ченге. Северна Македония няма проблем с България, а със себе си

Голяма част от проблемите сред съседи са плод на вътрешни спорове в дадената страна. Това обаче не е мой персонален проблем. Въпросът в Република Северна Македония не е мой персонален проблем, той е политически. И този политически въпрос в този момент е сред РСМ и Европейския съюз.

Това сподели министър председателят Николай Денков в речта си пред Стратегическия конгрес в Блед, Словения. Той стартира изявлението си с ангажимента, че очевидно се постанова да бъде „ неприятното ченге “. И продължи:

Всеки се взира в България: Защо се фокусирате върху конституционните промени?. Нека да задам различен въпрос: Защо е подобен огромен проблем българите да бъдат включени сред 10 други народности в конституцията на Северна Македония ?

И разгласи, че ще бъде благополучен идващия път на същия конгрес да види, че Северна Македония и останалите страни към този момент са почнали договарянията си за участие. „ Но за тази цел би трябвало да свършим домашната работа “ , натърти Денков. Той даде образец с България, която също е блокирана за мечтано участие – в Шенген, където Австрия и Нидерландия не ни пускат:

Знам какво е да се чувстваш по този начин, когато правиш избрани старания. И точно във връзка Шенген ние имаме построен явен дневен ред – какво би трябвало да се прави всеки ден в Народното събрание, в държавното управление и впрочем. Тоест, да си свършим нашата домашна работа на 100% “.

Николай Денков подсети още, че „ Европейски Съюз не е географски въпрос, а въпрос на полезности “. И че „ Конституционните промени в РСМ са част от преговорната рамка с Европейски Съюз “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР