Голяма част от притежателите на смартфони не осъзнават колко зависими

...
Голяма част от притежателите на смартфони не осъзнават колко зависими
Коментари Харесай

Поглеждаме в телефона си средно по 47 пъти на ден

Голяма част от притежателите на смарт телефони не осъзнават какъв брой подвластни са от тях, демонстрира изследване на Deloitte, представено от CNET. Средно хората поглеждат по 47 пъти дневно в телефона си.

Бил Гейтс забранил на децата си да употребяват смарт телефони

Очаквано, най-активни са най-младите. Хората на възраст сред 18 година и 24 година поглеждат приблизително по 86 пъти дневно в телефона си. През 2016 година те са поглеждали по 82 пъти на ден.

В Хонолулу ще глобяват за гледане в телефона при секване

Защо iPhone X към момента изостава от конкуренцията

Близо половината от всички 51 000 интервюирани хора в 32 страни по света даже се будят през нощта, с цел да погледнат телефона си още веднъж. В опит да преодолеят това предпочитание доста хора изключват звука на телефона и го държат по-далеч от леглото си, а други го изключват напълно.

Проучването демонстрира, че множеството хора се пробват да понижават времето, което прекарват с телефоните си, само че не осъзнават, че те към този момент са подвластни. Проучване на Intel Security от предходната година да вземем за пример показва, че 55% от хората, които са излизали в отпуска и са възнамерявали да не употребяват цифрови устройства през това време, не са успявали.

Все отново телефоните са и огромна част от всекидневието на хората. 92% от интервюираните споделят, че употребяват смарт телефоните си до момента в който пазарят. 89% не се разделят с тях и до момента в който гледат телевизия.

Най-честите въпроси, които българите питат Гугъл

Социалните мрежи ускоряват напрежението и страха в младите

Сегашното изследване на Deloitte наподобява удостоверява това. 89% от хората поглеждат в телефона си в границите на час след пробуждане. 81% вършат същото и час преди заспиване. Deloitte заключва, че опитите на хората да понижат времето, което прекарват с телефоните си, може и да не съумяват да реализират действителен резултат, само че най-малко задържат потреблението на почти същите равнища и забавят неговото увеличение.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР