Голяма част от причините все още да не сме в

...
Голяма част от причините все още да не сме в
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Имаме силен инструмент за влизане в Шенген

Голяма част от аргументите към момента да не сме в Шенген са отвън България. Това не е заслужено, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър на външните работи, някогашен министър на труда и обществената политика и някогашен евродепутат Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска.

Винаги преди присъединението на на България и Румъния Шенген е бил механически развой. В нашия случай стана политически. Поставят се редица условия като промени в правосъдната власт и битка с корупцията, само че това са проблеми, които има всяка една страна в Европейския съюз, добави той.

Ние имаме един доста мощен инструмент, който използваме доста рядко – присъединяване ни в Европейския съюз. Има редица въпроси, които зависят от българските позиции. Когато Европейският парламент  те поддържа, всички комисии те поддържат, а една-две страни употребяват въпроса, с цел да вземат решение вътрешните си проблеми, България има лостове, които може да употребява, акцентира Калфин.

По думите на някогашния евродепутат в дълготраен проект България има интерес да влезе в еврозоната.  Но подготовката за това би трябвало да се извърши посредством вътрешната ни политика. Въпросът е, че в България няма дълготрайна икономическа политика, всеки стартира изначало, сподели още Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР