Голяма част от правителството се опитва да управлява все едно

...
Голяма част от правителството се опитва да управлява все едно
Коментари Харесай

Делян Добрев: Държавата се управлява като стартъп фирма, но 99% от тях фалират

Голяма част от държавното управление се пробва да ръководи все едно страната е стартъп компания. Но 99% от тях банкрутират. Във всяка сфера виждаме екзотични хрумвания, които подхождат на стартъп. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той даде и образец с хубава пицария в Хасково. Тя имала концепция да доставя пици в София с дрон. И по тази причина банкрутирала, сподели Добрев.

Депутатът от ГЕРБ акцентира, че хората в страната не могат да понесат риска на един стартъп.

По мотив обвиняванията на ръководещите за неефективно ръководство на ГЕРБ в разнообразни сфери, някогашният министър на стопанската система, енергетиката и туризма в първия кабинет на Борисов съобщи, че всичко е " пушилка ".

Добрев посочи, че даже и ГЕРБ да беше на власт, цените на тока щяха да са същите.

" Но щяхме да сме дали отплата. А в този момент токът след компенсацията е близо 4 пъти по-скъп.Тука задачата беше да кажем нещо, което се хареса на хората. Инфлацията пристигна от скъпия ток ", безапелационен е Добрев.

" Бюджетът помпа обществени разноски, което ще подейства като бензин в огън в изискванията на инфлация. А от подклаждането на инфлацията печели бюджетът ", съобщи Добрев.

В еврозоната инфлацията е 5,1%, тук е 10% и продължава да пораства, разяснява депутатът от ГЕРБ.

" Един образец с батериите- в този момент ще купуваме за 1 милиарда евро акумулатори. Интересното в батериите- споделят, че би трябвало да се купят, тъй като ние ще ги разхвърлим из цялата страна. Така ще понижим загубите на тока. Загубите на ЕСО са сред 1 и 2% в мрежа високо напрежение. Ще намалеят с 0,1%. Умножено по потреблението на страната и високата цена на тока сега, дава 286 година период на възвръщаемост на тези акумулатори, а техния живот е 10 години ", твърди Добрев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР