Голяма част от политическите лидери гласуваха още в първите часови

...
Голяма част от политическите лидери гласуваха още в първите часови
Коментари Харесай

Премиер и президент призоваха българите да гласуват масово |

Голяма част от политическите водачи гласоподаваха още в първите часови на изборния ден.

Служебният министър председател Стефан Янев  призова всички да гласоподават всеобщо, тъй като " от нашия глас зависят достойните старини на родителите ни, бъдещето на поколенията след нас, с цел да я има България - просперираща, цъфтяща и почтена ". Надявам се в края на деня да имаме избирателен резултат, който да отразява действителната електорална настройка на всеки един български жители, сподели министър председателят. Янев гласува в столичното 108 СУ " Никола Беловеждов ".

Президентът Румен Радев гласоподава в 11 ч. и също прикани българите да излязат и всеобщо да гласоподават. Според него това е мярката за превъзмогване на опити за изопачение на вота, както и път към основаване на работещи държавно управление и парламент. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подчертава, че би трябвало да се направи кабинет, тъй като предстоят значими решения за бюджета за идната година, за проекта за възобновяване и резистентност, нужна е и реакция против повишението на цените посредством повишението на приходите. Нинова предвижда по-ниска изборна интензивност, само че и по-добър резултат за Българска социалистическа партия по отношение на изборите на 4 април. 

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че дясното обединение е за работещо държавно управление, само че не какво да е, а което да има волята и потенциала за дълбока промяна на страната. " Да обърнем нова страница. България би трябвало да премине към същностна смяна, с цел да осъществя цялостния си капацитет. Изключително съм оптимистичен, просто би трябвало да си свършим работата ", сподели Иванов. Той моли хората да имат повече доверие към новия метод за гласоподаване. Според него всички опити да се внуши боязън и да се сътвори безпорядък към изборния развой са се оказали несполучливи. " Правим всичко допустимо изборите да са почтени и чакам да са такива ", сподели съпредседателят на " Демократична България ", само че позволи, че са вероятни някои корекции в Изборния кодекс в идващия парламент откакто се види практиката. Иванов добави, че чака неочакван резултат за " Демократична България ".

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган гласоподава в София без да направи изказване.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ  коментира, че би трябвало да се възвърне нормалността в политиката, държавността и демокрацията. Самият той гласоподава с машина и изиска от комисията инструктаж. „ Аз още 2009 година съм взел участие в правенето на логаритъма за построяването на този модел на гласоподаване. Аз доста добре познавам логаритъма за гласоподаване, само че е обвързване на СИК гласоподавателят, който е стигнал до секцията, да му спомага да упражни правото си на глас. От тази позиция самият аз желаех да забележим дали СИК извършва отговорностите си и както видяхме комисията бяха съвършени. Нещо повече – видяхте, че ми спомагаха да си попълня декларацията, че няма да гласоподавам на друго място “, разяснява той. 

Според него контролните разписки би трябвало да се броят, с цел да има доверие в изборния резултат. " Аз, в случай че съм член на секционна комисия, няма да сложа автограф, преди да съм преброил контролните разписки “, съобщи Мустафа Карадайъ. Председателят на ДПС гласува в СУ " П.Р. Славейков " в Кърджали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР