Голяма част от парите за бежанците отишли в 24 лица

...
Голяма част от парите за бежанците отишли в 24 лица
Коментари Харесай

Демерджиев даде кабинета „Петков“ на прокуратурата

Голяма част от парите за бежанците отишли в 24 лица
„ В понеделник внесох един сигнал в прокуратурата, той касае общо взето работата по помощта за украинските бежанци. Знаете, началник съм на Националния действен щаб, откакто поработи щабът задоволително дълго, мисля че урегулирахме добре тази активност, ми направи усещане събитието, че за един съпоставим интервал, са изхарчени от постоянния кабинет 150 млн. лева, за същия интервал служебното държавно управление е похарчило 43 млн. лева “

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Това провокира осъществяването на инспекция от Националния действен щаб, такава инспекция беше осъществена в Министерството на туризма. За страдание, бяха установени редица пропуски, нарушавания, в това число и на условия на нормативни актове, в това число и създаващи заплаха да се върнат европейски средства, с които е финансиран този развой “, разгласи Демерджиев.

Служебният вътрешен министър даде образец, че над 43% от средствата са изплатени на 24 физически лица, които са посочени за лица на контакти на 42 сдружения.

„ Това най-малкото е необичайно, поражда доста въпроси. Ние ще създадем нужното да се отговори на тези въпроси. Наред с това над 93 млн. лева са изплатени по протоколи, в които не е ясно разпознато кой е подкрепят, както и броят на лицата, които са подкрепени “, уточни Демерджиев и добави, че чака прокуратурата да прегледа този сигнал, наред с всички други, по които работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР