Голяма част от местата в хотелите в Гърция, посрещащи почиващи

...
Голяма част от местата в хотелите в Гърция, посрещащи почиващи
Коментари Харесай

Колко по-скъпа ще е почивката в Гърция това лято

Голяма част от местата в хотелите в Гърция, посрещащи почиващи за лятото, към този момент са резервирани чак до септември, по информация от притежателите им. И това е без значение от покачването на цените.

Повечето от резервациите са от чужденци, защото всеки втори грък това лято няма да може да си разреши отмора, демонстрират данни на Съюза на потребителите в страната, заяви БНР. Причината е във високите цени на всички услуги. А цената на бензина в Гърция продължава да е висока.

Туристическите пакети в този момент са с най-малко 15% по-скъпи от предходната година. Цените на питателните артикули са се повишили с до 25% за година, което внезапно повишава и сметките на клиентите в заведенията, защото заведенията за хранене също са повишили цените.

Например една скромна вечеря за двама в елементарна таверна, която предходната година е коствала към 40 евро, към този момент е най-малко 60 евро, споделят клиенти.
 В Гърция български туристи търсят зехтин, само че цената му е висока
В Гърция български туристи търсят зехтин, само че цената му е висока

Млечните артикули в страната обаче поевтиняват

Вече 80% от хотелите и частните квартири са резервирани от чужденци, а останалите се оферират на съвсем двойна цена за нощувка. Студио в Санторини напимер доближи 350 евро нощувка.

Непосилни за доста гърци, а и за задгранични туристи, са високите цени на фериботите. Ако се избере за лятна отмора континенталната част на страната, би трябвало да се планува и високата цена на бензина. Засега междинната цена на литър бензин в Гърция е 1,82 евро, а на дизела е 1,54 евро, с наклонност за повишаване, споделят притежатели на бензиностанции.

Въпреки посоченото, съгласно Министерството на туризма на страната, ще има доста мощна туристическа година, като упованията са това лято да почиват в Гърция с 20% повече чужденци от миналата година.
 Над 1 милион притежатели на парцели в Гърция няма да заплащат налог за тях, в това число българи
Над 1 милион притежатели на парцели в Гърция няма да заплащат налог за тях, в това число българи

Средното намаление на налога върху парцелите за страната е с 31%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР