Свлачище причини срутване на магистрала в Швеция

...
Голяма част от магистрала в югозападна Швеция се срути през
Коментари Харесай

Голяма част от магистрала в югозападна Швеция се срути през нощта, причинявайки трима души, които бяха откарани в болница с леки наранявания, съобщи полицията в събота.

Свлачището повреди магистралата между втория по големина град в Швеция Гьотеборг и столицата на Норвегия Осло, близо до малкия град Стенунгсунд, на около 50 км северно от Гьотеборг на западния бряг на Швеция.

„Най-силно засегнатите части от свлачищната зона са с размери около 150 х 100 метра. Като цяло обаче свлачището е засегнало площ от около 700 x 200 метра“, се казва в изявление на спасителните служби в Гьотеборг.

Вижда се кола сред отломките на улица. Вижда се кола сред отломките на улица. Adam Ihse/TT News Agency/AFP/Getty Images Работници стоят близо до колите за спешна помощ след свлачището. Работници стоят близо до колите за спешна помощ след свлачището. Бьорн Ларсон Росвал/ТТ новинарска агенция/Ройтерс

Свличането е засегнало около десет автомобила, гориста местност, бизнес зона с бензиностанция и ресторант за бързо хранене, съобщиха спасителните служби.

„Редица хора са били подпомогнати от превозните средства в зоната на пързалката с помощта на пожарникари и хеликоптер.“

Няколко коли и един камион са пропаднали в дупки и пукнатини, причинени от свлачището, съобщи шведската информационна агенция ТТ.

Говорител на спасителните служби каза на обществената телевизия SVT, че на всички хора в превозните средства е оказана помощ.

Полицията съобщи на уебсайта си, че е започнала разследване дали работата на близката строителна площадка може да е причинила свличането.

„Все още не е ясно дали има някаква връзка с взривяване/работа на обекта и свлачището“, казаха те. „В момента няма заподозряно лице в престъпление.“

Спасителните служби казаха, че специално обучен персонал и кучета търсачи сега ще претърсят района и че не могат да бъдат изключени нови свличания.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР