Голяма част от крайните и новите квартали на София са

...
Голяма част от крайните и новите квартали на София са
Коментари Харесай

БСП – София: Уличното осветление трябва да се поддържа от общинско предприятие

" Голяма част от крайните и новите квартали на София са без съответно улично осветяване. Въпреки финансовия запас, който се отделя всяка година в бюджета на Столична община за тази активност, не се реализира предстоящият резултат ", се споделя в мнение на БСП-София и общинските съветници от групата на левицата.

То продължава по този начин:

" Това ясно се вижда от касовото осъществяване на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура всяка година. Независимо, че има планувани съществени финансови средства, не е налице потенциал те да бъдат употребявани по предопределение.

През последните 6 – 7 години не са оползотворени към 25 млн. лева от плануваните за уличното осветяване на столицата. Тази наклонност се резервира и в този момент.

От изнесените данни от заместник-кмета Кристиан Кръстев излиза наяве, че за 10 месеца са изразходвани 6.6 млн. лева

С тези темпове ще бъдат вложени не повече от 25 – 30 млн. от плануваните 73.6 млн. лева за 4-годишния интервал на деяние на сегашните контракти с външни реализатори.

Ангажиментът за по-осветена София още веднъж няма да бъде изпълнен.

Очевидно е, че Столична община би трябвало да се отнесе по-сериозно към казуса с осветлението на града, което има директно отношение към сигурността и качеството на живот в столицата.

Българска социалистическа партия – София от години моли поддръжката и построяването на уличното осветяване, както и останалите съществени комунални действия, да се извършват от общински предприятия.

Това е единственият метод да бъде избегнато спомагателното оскъпяване на тези услуги, когато те се правят от външни реализатори или концесионери. А те, по логиката на пазара, гонят облага. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР