Голяма част от информацията, която доброволно споделяме за себе си

...
Голяма част от информацията, която доброволно споделяме за себе си
Коментари Харесай

НАЗП: „Тагване“ в социалните мрежи и споделяне на снимки от луксозни места е рисково

Голяма част от информацията, която непринудено споделяме за себе си в обществените мрежи, съставлява персонални данни. Замисляме ли се, когато се означаваме в профила си на обещано място или когато споделяме фотоси, които могат да разкрият информация за нашето икономическо състояние? Често в желанието си за чиста форма на другарство със своите „ другари " в тези платформи ние предоставяме персонални данни, с които при корист от страна на недоброжелатели може да си навлечем съществени проблеми.

За да се защитим, не е задоволително единствено да проверим настройките за дискретност на профила си в обществената мрежа. Това е по този начин, тъй като в никакъв случай не можем да сме сигурни, че всички хора, които сме позволили да бъдат измежду приятелите ни в платформата за другарство, имат положителни планове към нас, а не са там точно, с цел да съберат избрана информация за нас с избрани цели.

По тази причина специалистите поучават да се въздържаме от шерване на информация, която съдържа персонални данни за нас, в това число такава за настоящото ни местоположение или показващи част от вкъщи ни или места, които посещаваме и които дават визия за нашите финансови благоприятни условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР