Голяма част от домакинствата планират да съкратят разходите си през

...
Голяма част от домакинствата планират да съкратят разходите си през
Коментари Харесай

Как да намалим разходите си през 2023 г.?

Голяма част от семействата възнамеряват да съкратят разноските си през 2023 година Ако и вие сте от тях, препоръките наще ви оказват помощ да подобрите финансовото си положение.

Експертите поучават

При положениече средствата в фамилния бюджет не доближават, специалистите по персонални финанси поучават да употребяваме бързите заеми единствено в краен случай. По-добър вид е да плащаме с кредитнакарта или да изтеглим потребителски заем, в случай че имаме потребност от повече средства.

Останалите 20% следва да насочим за спестявания и вложения. Именно отсам могат да дойдат и спомагателните средства. Според редица специалисти обаче, не трябва да започваме да влагаме, в случай че имаме скъпи заеми и/или не сме заделили сума за разходитеза най-малко 6 месеца напред в авариент фонд.

Следете разноските си

Няма по какъв начин да очаквате да намалите разноските си във време на висока инфлация, в случай че не се откажете от част от ежедневните си покупки – доставка на храна, цигари, заведения за хранене, питейни заведения и така нататък

Разходите могат да се наблюдават и при пазаруванекакто в супермаркета, по този начин и в други магазини. Следвайте своя лист и потърсете по-евтина опция на стоката, от която имате потребност.

Импулсивнипокупки

Забелязали ли сте, че единствено дни след приемането на заплатата огромна част от нея към този момент не е по картата или в портфейла. Ето за какво е добре, с изключение на да разпределим добре парите си за месеца,и да не купуваме непотребни артикули.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР