Голяма част от делегатите на извънредния събор гласуваха да бъдат

...
Голяма част от делегатите на извънредния събор гласуваха да бъдат
Коментари Харесай

Лекар: Детското здравеопазване е тотално недофинансирано

„ Голяма част от делегатите на изключителния събор гласоподаваха да бъдат дадени права за подписването на рамковия контракт. Това значи, че представителите на съсловието намират позитиви и по тази причина са дали своят вот по този метод ”. Това съобщи пред NOVA доктор Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз.

„ Постигнахме отпадането и излизането отвън регулативния стандарт, отвън тези рамки, в които сме вкарани, като посоки и пари за проучвания. До тази година имахме право на избран брой пари и проучвания. Без значение дали пациентът е пристигнал за профилактичен обзор, той не може да бъде сбъднат, когато няма запас. Оттук нататък с този рамков контракт проучванията, които се поставят за профилактика, ще бъдат отвън предел ”, уточни доктор Николова.

Гергана Николова разяснява и предлагането родителите да заплащат такса от 1 лева за обзор на децата. „ Това стои на дневен ред и ще продължава да стои. Детското опазване на здравето е тотално недофинансирано. Тази такса ще реши доста проблеми, тъй като множеството лекари, които преглеждат деца закриват практиките си. Те не могат да ги поддържат, не устоят финансово ”, заключи тя. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР