Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан още през

...
Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан още през
Коментари Харесай

Бозуков: Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан

Голяма част от бюджета за земеделие е привършен още през първите месеци на годината, а доста от плановете в бранша изостават. Това съобщи в ефира на служебният министър на земеделието и горите проф. Христо Бозуков.

" Хората с съображение се тревожат. Ситуацията в действителност е тревожна и ние вършим всичко допустимо с наследения нищожен бюджет да се оправим със обстановката, само че опциите са лимитирани ", добави той.

Министърът на земеделието удостовери, че някои от стратегиите в бранша изостават доста. " Това се случи заради неправилните политики, които се извършват, само че всичко е законно. Хората, които получават огромни дотации си ги получават изцяло законно. Вината не е тяхна. Вината е в законодателството и практиките, които се одобряват както на европейско равнище, по този начин и национално равнище ", разяснява Бозуков.

В Европейската комисия към този момент е подадена за нотифициране помощ от към 100 лева на декър за розопроизводителите, които не са получили дотации за изкупуване, само че са регистрирани съгласно Закона за розата. Министърът разгласи, че се обмисля сходен вид и в бранша на лозарството, който да влезе в действие за идната година. 

" Най-важното нещо е контролът. Аз се удивлявам за какво контролът до момента е мощно занижаван или е неефикасен, или е нееднакъв за всички бенефициенти, а в някой случаи даже прозира особено отношение ", сподели още министърът на земеделието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР