Голяма част от боевете се водят по границата на Мианмар

...
Голяма част от боевете се водят по границата на Мианмар
Коментари Харесай

Военното правителство на Мианмар казва, че Китай е посредничил при мирни преговори за деескалация на боевете на североизток

Голяма част от боевете се водят по границата на Мианмар с Китай, блокирайки трансграничната търговия и предизвиквайки безпокойствие в Пекин. Това също по този начин заплашва по-нататъшна политическа дестабилизация на Мианмар, стратегически съдружник на Китай, който към този момент е безизходен в революция в доста елементи на страната.

Офанзивата на алианса провокира възобновяване на борбите в цялата страна от страна както на про- народна власт Народни отбранителни сили и техните съдружници измежду други въоръжени групировки на етнически малцинства, разпределяйки военните сили.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Мианмар и поддържа положителни връзки с ръководещите генерали. Групите в алианса също имат положителни връзки с Китай и са дали обещание да пазят задграничните вложения, като да вземем за пример подкрепяни от Китай планове на територия, която те управляват.

Maj. Генерал Зау Мин Тун, представител на военното държавно управление, сподели в изказване, направено по телефона до държавната телевизия MRTV, че диа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР